reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pád rublu přiměl Valve k omezení aktivací her dle regionů

18.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Pád rublu přiměl Valve k omezení aktivací her dle regionů
Společnost Valve se rozhodla, že bude omezovat aktivaci her dle regionů, což je bezpochyby reakcí na stále ještě probíhající pád rublu, ale nejen na něj. Bojuje tak proti těm, kteří využívají slabé měny pro levnější nakupování.
Aktivace zakoupené hry tedy bude zohledňovat i region, čili polohu počítače, na němž se pokoušíme hru spustit. Uživatelé z bohatších zemí, respektive ze zemí s pevnou měnou, tak nebudou moci využívat dopady finančních turbulencí, které nyní postihly ruský rubl. Ještě v druhé polovině listopadu jsme si mohli 100 rublů koupit za téměř 50 korun, přičemž tento týden v úterý už to bylo pouze za 30 korun. To pak znamená, že bychom si za ruský rubl mohli prostřednictví Steamu nakoupit se 40% "slevou".





Valve tedy ohlásil, že hry zakoupené v Rusku a v celém Společenství nezávislých států nebude možné aktivovat v jiných regionech, respektive jde o omezení týkající se měny použité pro nákup. Ovšem takové omezení zdaleka nebude platit pouze pro Rusko a SNS, ve skutečnosti jde o komplikovaný systém zahrnující řadu světových zemí a měn, přičemž pro každou hru mohou platit jiné podmínky.

Konkrétně můžeme zmínit hru Crusader Kings II, pro kterou se týkají omezení také v Malajsii, Thajsku, na Filipínách, v Mexiku, Brazílii, Singapůru, apod. Nicméně nejde o to, že například hru zakoupenou v Mexiku můžeme hrát pouze v Mexiku, ale také v podstatě v celé Střední a Jižní Americe. Pro rozvinuté země pak tato omezení neplatí, přičemž v případě zmíněné hry se to týká japonského jenu, norské koruny, amerického i kanadského dolaru, britské libry a samozřejmě i eura. Tato omezení platí pouze pro nově zakoupené hry.

Zdroj: Hexus.net
reklama