reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palit představuje rovnou dvě GeForce GTX 570

8.12.2010, Jakub Lokaj, aktualita
Palit představuje rovnou dvě GeForce GTX 570
Společnost Palit Microsystems Ltd. si pro zákazníky připravila rovnou dva modely nových GeForce GTX 570. První z nich je GeForce GTX 570 v referenčním podání, která nepřináší žádný rozdíl oproti konkurenci. Specifikace grafické karty zůstaly...
Společnost Palit Microsystems Ltd. si pro zákazníky připravila rovnou dva modely nových GeForce GTX 570. První z nich je GeForce GTX 570 v referenčním podání, která nepřináší žádný rozdíl oproti konkurenci. Specifikace grafické karty zůstaly bezezměn. Jedinou změnou, která byla na kartě provedena, je nálepka s logem a motivy společnosti Palit na krycích plastech chladiče.



Druhým modelem je již vyladěná GeForce GTX 570 Sonic Platinum. Ta již od prvního pohledu vybízí nablýskaným nereferenčním chladičem. Ten je tvořen dvěma ventilátory, pravděpodobně s rozměrem 80 mm, měděnou základnou a čtyřmi heatpipes ústících do hliníkového pasivu. Celý tento chladící systém je pak přikryt postříbřeným krytem, který dodává kartě atraktivní vzhled.



Kromě nereferenčního chlazení nabízí GeForce GTX 570 v edici Sonic Platinum i zvýšené frekvence. Grafické jádro GF110 je taktováno na 800 MHz, Shader procesory na 1600 MHz a paměťové čipy typu GDDR5 pracují s frekvencí 2000 MHz (4000 MHz efektivně). Za zmínku také stojí přidání DisplayPortu ke dvěma DVI a jednomu HDMI konektoru tvořících výstup grafické karty. Ostatní parametry jsou identické s referenčním modelem.



Cena ani dostupnost obou karet nebyla prozatím zveřejněna. Společnost Palit ovšem ve své technické zprávě pojednávajících o nových modelech GeForce GTX 570 uvádí, že právě jeho modely jsou vhodným dárkem k blížícím se Vánocům. Můžeme tak spekulovat, že grafické karty budou dostupné k prodeji v nejbližších dnech.

Zdroj: Palit1, Palit2
reklama