reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PalmSource a Linux - Hudba budoucnosti?

9.12.2004, Pavel Bureš, článek
PalmSource a Linux - Hudba budoucnosti?
PalmSource včera oznámil akvizici společnosti China MobileSoft Limited (CMS), jednoho z největších producentů aplikací pro mobilní zařízení. Představitelé PalmSource informovali novináře také o tom, že chtějí vyvinout speciální verzi Palm OS, která bude využívat Linuxového jádra.
PalmSource poslal otevřený dopis Palm OS komunitě i uživatelům Linuxu, ve kterém zdůvodňuje krok, který učinil a popisuje všechny výhody spojení s koupí CMS. Akvizice čínského softwarového giganta dává PalmSource naději, že by své aktivity mohl rozvíjet v dalších zemích světa a díky vylepšenému balíku aplikací (a nárůstu prodeje) by se zvýšily i zisky společnosti.

CEO PalmSource David Nagel k tomu řekl: „Jedná se o další milník v oblasti mobilních zařízení a telefonů. Plánujeme nabídnout uživatelům jednoduchý a flexibilní Palm OS systém, který by bylo možné používat ve všech telefonech. Věříme, že kombinace PalmSource, Linuxu a CMS nám dává technologickou převahu abychom mohli soutěžit i s vlastním Palm OS systémem.“

CMS v současné době dodává na trh přibližně 10 aplikací pro mobilní telefony, zdárně upevňuje své postavení i ve světě Linuxu.

PalmSource bude nabízet i v budoucnu Palm OS Garnet a Cobalt bez velkých změn, včetně podpory mnoha mobilních zařízení. Největší plány PalmSource se týkají použití Palm OS mezi uživateli Linuxu, u kterých nejsou Palmy (ani samotný systém) v tak velké oblibě.
Zdroj: BargainPDA
reklama