reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PalmSource distribuuje Palm OS 6 prvním zájemcům

7.1.2004, Petr Hájek, článek
PalmSource distribuuje Palm OS 6 prvním zájemcům
Pokud plánujete pořídit nějakého toho Palm OS 5 Palmáče, ještě chvíli zadržte a znovu zvažte své rozhodnutí, protože PalmSource vydala oficiální tiskové prohlášení, ve kterém stojí, že firma začíná s distribucí Palm OS 6 koncesionářům. Poslední verze operačního systému určeného pro příští generace handheldů i komunikátorů s dominantním podílem na trhu PDA je tu!
Je to tak, firma PalmSource plní slib, který dala uživatelům i firmám, totiž že se na trhu objeví další "velká" verze Palm OS před koncem roku 2003. Palm OS 6 (jehož distribuce započala 29. prosince 2003) v sobě má kombinovat vše, co pro uživatele Palm doposud znamenal - flexibilitu, jednoduchost i snadnou použitelnost. Systém by měl dle jeho autorů splňovat náročné požadavky na něj kladené a obstát ve zkoušce jako operační systém techniky zítřka. Tyto požadavky v sobě zahrnují modularitu, multitasking, ochranu paměti, robustní bezpečnost i vyspělou podporu multimédií. Palm OS 6 má umožnit vývoj nové třídy mobilních produktů s logem Palm Powered a posílit pozici PalmSource na trhu PDA techniky.

"Palm OS 6 je pro PalmSource významným milníkem a jsme šťastni, že můžeme začít s distribucí nové verze systému dle plánu," řekl Larry Slotnick, Chief Product Officer PalmSource. "Věříme tomu, že se našemu týmu podařilo vytvořit ohromný produkt, který koncesionářům umožní přinést na nejrůznější trhy velmi inovativní handheldy běžící na Palm OS 6."

O tom, jak vlastně bude Palm OS 6 vypadat, se mezi nezasvěcenými stále vedou živé debaty, před časem se dokonce objevily tyto screenshoty, ovšem nakolik je tato časná verze podobná finálnímu produktu si nikdo netroufá odhadnout.

reklama