reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Paměťové moduly G.Skill Trident Z překvapí RGB podsvícením

26.12.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Paměťové moduly G.Skill Trident Z překvapí RGB podsvícením
Chcete si dopřávat vánoční atmosféru plnou barevných světel po celý rok? Společnost G.Skill uvede na trh sady DDR4 pamětí, které se jako první na světě chlubí přizpůsobitelným RGB podsvícením.
Herní klávesnice, myši, chlazení nebo dokonce skříně. U těchto produktů nás nabídka RGB podsvícení asi příliš nepřekvapí, ale co v případě modulů operační paměti? Taiwanská společnost G.Skill přináší nové verze svých sad DDR4, které disponují barevnými diodami. Ve výchozím nastavení je aktivní efekt, kdy se ve vlnách střídají jednotlivé barvy, uživatelé ovšem budou mít možnost si osvětlení přizpůsobit k obrazu svému pomocí speciálního softwaru. Ten ovšem vyjde až v únoru příštího roku, zatímco samotné paměti se začnou prodávat už v polovině ledna.





G.Skill Trident Z RGB jsou určeny především pro hráče, kteří si potrpí na efektní barevné podsvícení svého stroje, ale opomenut samozřejmě nebyl ani výkon. Ačkoliv zatím nemáme k dispozici některé podstatné detaily, zmiňuje se zveřejněná tisková zpráva o použití desetivrstvých plošných spojů a kvalitních integrovaných obvodů. Podporována je přitom maximální frekvence 4 266 MHz. K dispozici bude také kompatibilita s nástrojem Intel XMP 2.0 (Extreme Memory Profile) pro snadné přetaktování a změny v nastavení BIOSu. RGB podsvícení u těchto modulů nevyžaduje žádné dodatečné napájení.

Cena zatím nebyla oznámena, výrobce ovšem slibuje celosvětovou dostupnost své novinky. K dispozici by navíc měla být omezená doživotní záruka týkající se některých částí či problémů. Na závěr dodejme, že G.Skill není první, kdo představil paměťové moduly s osvětlením, něco podobného nabízí Corsair v rámci své řady Vengeance, nikoliv ovšem v RGB provedení a s tak rozsáhlými možnostmi přizpůsobení.


Zdroj: Pcworld.com
reklama