reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC Building Simulator: postavte si virtuální počítač

16.3.2017, Jan Vítek, aktualita
PC Building Simulator: postavte si virtuální počítač
Uživatelé PC jsou zvyklí na simulátory všeho druhu, tak proč by nemohli mít k dispozici i simulátor stavby samotného počítače? Nyní už takový je k dispozici, přesněji tedy zatím jen předběžná alfaverze PC Building Simulator.
PC Building Simulator nevypadá ani tak jako hra, i když asi jak pro koho. Jak je vidět, jedná se o 3D aplikaci, v níž stavíme virtuální počítač, a to s využitím reálných komponent a využívajíce předem daný rozpočet. Pokud vás to zajímá, můžete si ranou verzi PC Building Simulatoru stáhnout a vyzkoušet. Mluvíme přitom o verzi 0.01 určenou pro Windows i Linux.





McIntyre, autor tohoto softwaru aktuálně po nás chce především zpětnou vazbu, nápady na nové funkce či obsa a také informace o chybách. A pokud nemáte zájem si něco takového přímo zkoušet, můžete se alespoň podívat na dostupná videa.





Vývojář simulátoru uvádí, že si je vědom toho, že mnohé komponenty jsou dnes již zoufale zastaralé, ale jeho cílem zatím bylo zaměřit se na celkový koncept než obsah. Však právě obsah bude už vyžadovat "jen" vytvoření 3D modelů a jejich specifikací, takže nyní jde spíše o to, aby se celý systém dal dohromady. Vývoj hry byl také pozdržen tím, že autor si musel vyžádat povolení od různých výrobců hardwaru, aby mohl použít jejich produkty.


Jak se tedy tato hra hraje? V podstatě stejně jako při stavbě počítače, však jde také o simulaci. Začínáte s prázdnou skříní a do ní pak ve 3D enginu dáváte různé komponenty, a to včetně těch nejmenších, jako jsou prosté distanční sloupky pod základní desku. Postupně si vytvoříte celé PC.


Finální verze simulátoru nám chce nabídnout přesné modely komponent, které spolu budou muset být kompatibilní, takže by se mělo myslet třeba i na to, aby se do skříně vešel vybraný chladič, zdroj či karta. Dále bude k dispozici průvodce pro nezkušené a možná i něco navíc. Hra by tak měla posloužit i těm, kteří si později chtějí postavit reálnou verzi počítače ze simulátoru, takže jde i o slibný pracovní nástroj a jeho tvůrci nezbývá než držet palce, aby svůj projekt dotáhl do konce.

Zdroj: McIntyre.itch.io

reklama