reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Analytik Michael Pachter, který se rád pouští do hodnocení výkonu herního průmyslu, nám prozradil, proč se dle jeho názoru konzole PS4 Pro i přes svůj výkon uchytit mezi PC hráči. Jsou to totiž dle něj arogantní troubové a technologičtí rasisti.
Ienari Tokugawa (107) | 23.9.201617:25
Konzoli sám doma nemám, ale hrát jsem na ni hrál. Ve větším pokoji na velké obrazovce a při více lidech ­- proč ne, sám doma nikdy. Mám svoje pc na které šáhnu jen já. Výkon PC je samozřejmě dál, než jsou konzole a hlavně je univerzálnější a zvládne i práci, což konzole nabídne asi težko. Nebo si pán myslí, že hráči nikdy nepracují????

A co se týče názoru pána na hry, tak spíše by mně zajímalo kolik a jak často hraje, když tak zasvěceně mluví?????
Odpovědět1  0
shasler (318) | 23.9.201610:17
PC musí být vždy lepší než konzole. Důvodů je spousta například, že konzole je jednoúčelové zařízení s omezenými možnostmi a to je limituje. Jenže srovnávat konzole a PC je jako srovnávat PC a smarphone, no to jsem nevylepšil, takže znovu. Je to jako srovnávat jízdu osobním automobilem ­(PC­) a autobusem ­(konzole­). Funkčně jsou na to podobně, ale osobní automobil je prostě lepší, protože vám dává více možností. Na druhou stranu při jízdě autobusem nemusíte řídit a starat se o to, jestli máte dostatek benzínu, kudy a jak jet a podobně. Prostě se vezete.

Takže nesrovnávejme tato zařízení. Nemá to smysl. Vždy tu budou ­"pro­" a ­"proti­" a každý nechť si vybere dle svého a nesuďme je za jejich volbu. Arogantni trouba a technologicky rasista je akorát právě ten co nejvíc křičí, jak jsou všichni, kdo s ním nesouhlasí, arogantní troubové a technologičtí rasisté...
Odpovědět3  0
spc (45) | 23.9.20160:39
PC hraci su podobni zli a hlupi `rasisti`, ako ti co odmietaju `obohacovanie a miesanie` s vyspelymi narodmi ako su nigerijcania, pakistanci, romovia atd... :o­)­)­)

To ze gro uzivatelov `masiniek na hranie` je tak tupych, ze si sami nie su schopni nic nastavit ci nainstalovat to len dokazuje!

A vymenit ergonomicky TOP v podobe komba keyboard+mouse za gamepad ci patlanie po obrazovke moze len truba... Mimochodom preco sa vlastne konzolari a tabletaci tomu tak vyhybaju? To je taky problem nerozcapit sa pri hrani na gauci jak mladrava meduza na plazi, ale sadnut si za nejaky stolik???
A potom ze potrebuju vselijake pomocne `assistenty`na ovladanie :o­)­))
Odpovědět1  2
KARELPLAY3 (4) | 23.9.201622:08
SPC napsal.. ­"Spousta uživatelů herních konzolí je tupých, neschopných­" nebo ­"Vyměnit klávesnici a myš za gamepad či dotykovou obrazovku může jenom trouba­"

Víte milý PC kolego, Michael Pachter je sice analytik jouda, kterého jen málokdo bere vážně, ale v jednom má naprostou pravdu. Souhlasím s ním v tom, že zarytá část PC uživatelů jsou skutečně arogantní troubové a neskuteční technologičtí ­"rasisté­", kteří dělají ostatním normálním, inteligentním PC uživatelům jen a jen ostudu. Ať si kdo chce, co chce říká, ale Vy jste naprosto ukázkovým příkladem arogantního trouby a platformovýho rasisty, tj. PC uživatele, o kterém onen analytik mluví...

Svým nemocně zarytým protikonzolovým postojem, kde není místo pro jedinou pozitivní vlastnost zajímavý elektroniky ­(aniž by jste měl s konzolovou platformou osobní, dlouhodobější zkušenost­) a kde do popředí ­- od začátku komentáře až do jeho konce ­- vynášíte do nebes svojí oblíbenou platformu, kterou je stolní PC, tak s takovým postojem se v internetových diskuzích moc daleko nedostanete. Ne v diskuzích s normálními lidmi, kteří se nebrání novým věcem a zážitkům, kteří mají nadhled i pochopení a kteří nemají jediný rozumný důvod bezdůvodně urážet cokoliv ­/ kohokoliv ve svém okolí. Ale pokud je Vám 12­-14 let, tak jsou podobné reakce pochopitelné...

Ale ať je to tak nebo tak, jedno je jisté každému člověku s trochou toho selského rozumu.... extrémismus je špatný v jakékoliv podobě....myslete na to do budoucna, světu se uleví ;)
Odpovědět0  1
spc (45) | 23.9.201623:23
Pozrite sa, suhlasim ze extremizmus dobry nie je ­- ale mnohe pravdy zostavaju pravdami bez ohladu na to, ze su vydavane za `extremizmus`a aspon tym su akoze popierane a znevazovane!

Aj pre vas je symptomaticke, ze ste neuviedol JEDINU POZITIVNU vlastnost tej vraj zaujimavej elektroniky ­-> pretoze mile konzoly su len stelesnenim cistej komercie a jednoducheho tupeho uzivatela ­(tzv. `ovce`­).

Este aj ten maly zablesk `zaujimavosti`aspon z technickeho hladiska, ked PS pouzivala netradicny cip `cell` ­(a aj vdaka tomu dosahovala zaujimavych parametrov­) je uz davno pase a skutocne len zablesk v historii!

A podotykam, ze tiez mam silny odpor k fanatikom obhajujucim napr. nejaku svoju oblubenu znacku ­- no cela filozofia konzol nema nic spolocne s technikou ci nejakou myslienkou. Netrpim iluziou, ze v internetovych diskuziach sa niekam da `dostat` ­-> teda urcite nie v diskuziach ktore su same o sebe len reakciou na nejaku hovadinu, co povedat nejaky `trulo s certifikatom` ;o)
Odpovědět1  0
Mr.Lolendo (259) | 24.9.20163:47
Kdysi byla jedna idea v dávných dobách když se teprve IT svět vyvíjel. Idea kterou pravil Steve Jobs i Bill Gates.
"K čemu je uzavřená platforma na které se nedá programovat­/vytvářet obsah?!­"
Tuto myšlenku sami zabily ale idea vzešla z konce Atari.
Nehledě na dosavadní trh­/trend nadále platí že platforma na které není možné vytvářet pro ni obsah je odsouzená k záhubě. Proč ale k tomuhle v praxi nedochází? Mno ono vlastně dochází jen se to začalo přehlížet. Nejlépe je to vidět na SmartPhonech které se raketově vyvíjejí. Po dvou letech je SmartPhone prakticky po SW stránce mrtví. ­(iOS a WP řa tak ne ale ty mají tak bezvýznamně malou část trhu že nestojí za řeč­)
Jinými slovy pokud si pořídíte zařízení které nejde upgradovat a nejde na něm vytvářet SW tak je technologicky ­"nudné­" a přispívá k technologické stagnaci.
Takže ve směs ten kdo si koupí čistě konzumní jednoúčelové zařízení jen pro příjem obsahu je on technologický rasista.
Pokud mám dnes výkoné PC tak vlastně vlastním veškeré zařízení. Současné konzole jsou vlastně PC a staré konzole se dají emulovat. Android se dá pustit na PC. To že čistě exkluzivní konzolové hry současných konzol nejedou na PC je umělé SW omezení. DRM.
DRM dnes určuje platformu. PC hráč nechce být vázán DRM. Dnes je problém v prvé řadě v aroganci korporací s jejich DRM a neschopnosti vydat funkční produkt na PC platformu se všemi jejími náležitostmi.
Arogance je vydat rozbitou hru za 1500kč a více která je očividně v beta verzi a dělat si tedy z platících zákazníku beta­-testery.
http:­/­/a.disquscdn.com­/uploads­/mediaembed­/images­/1355­/1350­/original.jpg

IT dnes definují tři druhy lidí. ­"Geek­", Geek a ovčan. Ovčan je jasný. To je ten nebohý laik.
"Geek­" je kravaťák co ve směs nic neumí nebo spíše umí to specifické know how jak vydělat z technologie největší prachy. Je to takový parazit. Parazitující na technologiích a zkutečných Geeků. Českým prostým slovem by to asi znělo takhle ve zkratce. ­"Bezpáteřní arogantní hovado­"
Geek je technoid. Vizionář. Velice chytrý člověk co si pohrává s technologii a tlačí za hranice její možností. Co děla to co dělá pro pokrok a úžas. Geeka nezajímají peníze protože ví že nemají vlastně žádnou hodnotu. Vědomosti, technologie, pokrok... na druhou stranu má absolutní hodnotu.
Dnešní moderní Geekoví jsou Geeky ve všemožných odvětvových. Ne jen technologii ale i zdravý, sportu, ekonomice, biologie, astronomie apod. Tedy žádný zarostlý cave­-man. :D Prostě nestojíme o to trpět bolestí zad a refluxem. :D :D :D
Odpovědět0  0
spc (45) | 24.9.20164:23
Mna pri pojmoch `geek` a geek napadli hned Jobs a Wozniak ako priam idealne priklady... ;o)
Odpovědět0  0
durib (290) | 22.9.201619:53
Doba výkonné a jedinečné Cell PS3 je pryč. Dnes jsou konzole převlečené a uzavřené PC, které mají svůj uzavřený OS. Tyto teze bych věřil v dobách vydání XBOX360 a PS3, ale dnes je to zoufalství. Pomyslná výhoda je v Plug and Play. Ale to je u dobře sestaveného PC s kombinací např. se Steam úplně stejná písnička.
Odpovědět0  1
KARELPLAY3 (4) | 23.9.201622:17
Každý je strůjcem svého štěstí... ;)
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 24.9.20163:06
Však slyš jak tě volání Země volá :D
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 22.9.201614:56
Vždyť konzole ani nepodporují hrát a při tom mít puštěný přehrávač s hudbou. Co jako chou?! Konzole jsou krásným příkladem komunizmu.
!Tady máš a ber to jak to je!
Odpovědět2  2
KARELPLAY3 (4) | 23.9.201623:21
Mistře Lolendo, Vaše ­(ne­)znalost mě skutečně dojímá až k slzám :­)

https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=gjUnMcmwd5c
https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=T2wJeH8Wp9Q

Tady máte několik videí, ve kterých je jasně patrné, že vlastní hudbu si lze na nových konzolích u videoher pouštět ­(i když se to hodí převážně jen pro on­-line hraní, jelikož v příběhové hře by si svojí hudbu pouštěl jedině herní barbar­) a to několika způsoby...

I když jsem v letošním roce, po více jak 20 letech ukončil svůj herní koníček a mohlo by mi být jedno, co, kdo, kde a jaké plácá hlouposti, tak jednoduše nelze mlčky přecházet dezinformace a nesmysly, které řada zarytých PC uživatelů o konzolové platformě po internetu roznáší. Chápu, že nemáte nic jiného na práci, ale lhát se nemá, je to dětinské ;­) Hezký den
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 24.9.20162:13
Já nelžu. Přehrávání hudby na pozadí při hraní není nativní funkce jak Xone tak PS4. Obojí se nese každopádně s limity. Ten player nepřehraje flac aspoň co je tam psáno.
Spousta samozřejmostí na konzolách chybí přitom to mají i SmartPhony. Jak dlouho trvalo než uživatelé si mohli změnit schéma nabídky GUI apod.
Nemám konzoly a nikdy jsem ji neměl a nikdy ji mít nebudu protože je to pro mě zbytečná krabička.

Hlavně dnes konzole jsou přežitek který drží při životě PR tedy moc korporací. Jediná smysluplná konzole je snad ještě od Nintenda WiiU.
Odpovědět1  0
gepir (45) | 22.9.201612:56
Konzole a jejich LOCKY na 30FPS? ne dekuji... pouzivani gamepadu na FPS hry? ne dekuji... downgrade grafiky na konzolich? ne dekuji... a takhle muzeme pokracovat dale... takze konzole NE DEKUJI!

A jestli kvuli tomuto jsem arogantni trouba a technologicky rasista tak at...
Odpovědět5  2
Luk Skywalker (510) | 22.9.201612:51
PC tu jsou déle než konzole a opravdu kdo by hrál FPS gamepadem? Kdo hrál prvního Dooma, tak ví o čem mluvím.
Odpovědět6  0
KARELPLAY3 (4) | 23.9.201621:42
Kdo by hrál ­"střílečky­" na gamepadu? Hmmm, že by desítky milionů lidí, majitelů konzolí, kteří se u hraní rozličných videoher náramně baví? Zrovna žánr FPS patří na konzolích k jedněm z nejoblíbenějších ;­) Hezký den..
Odpovědět0  3
spc (45) | 23.9.201623:29
Akurat ze to iba pekne dokazuje ich uroven ­- hrat nieco take s kombom key+mouse alebo trapnym gamepadom je asi taky rozdiel, ako realne jazdit aj s najsrotovejsim autom VS `jazdit` ASDW nejaky cool `simulator` typu NFS!

Sam nechapem jak som kedysi mohol tolko drvit Duke3D ­-> nie kvoli grafike ale cisto kvoli ovladaniu...

btw. kto preboha reaguje snad na kazdy jeden prispevok v diskuzii? To nemate ziadny zivot resp. ta tuzba `trollovat` za kazdu cenu je uz tak masivna a nezvladnutelna??? :o­)­)­))
Odpovědět1  0
Mr.Lolendo (259) | 24.9.20163:01
Taky ta úroveň FPS her tak vypadá dnes. Samé kinder­-party, x­-ray vision, auto­-aim, quick time event,... interaktivní filmy místo zkutečných her jako DOOM, FEAR, Half­-life, Prey, Unreal Turnament, Quake, Arma, STALKER FarCry 1, Crysis 1 apod.
Moderní DeusEX byl doslova znásilněn gamepadem.
Odpovědět2  0
Eskymak (1057) | 22.9.201610:11
Pokud jen jedna konzole a konfigurace je ta pravá, je to rasismus.
Odpovědět2  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.