reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Phantek si připravil neotřelou velkou skříň Enthoo Primo

2.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Phantek si připravil neotřelou velkou skříň Enthoo Primo
Nizozemský Phantek si připravil novou zajímavou skříň pod označením Enthoo Primo, která spadá do formátu Full Tower. Jedná se tedy o vysokou věž, která vypadá velmi propracovaně a už pohledu je jasné, že kombinuje SECC, hliník a boční plexisklo....
Nizozemský Phantek si připravil novou zajímavou skříň pod označením Enthoo Primo, která spadá do formátu Full Tower. Jedná se tedy o vysokou věž, která vypadá velmi propracovaně a už pohledu je jasné, že kombinuje SECC, hliník a boční plexisklo. Najdeme na ní také jiný obvyklý materiál - perforovaný plech.





Právě tento materiál z velké části tvoří předěl mezi hlavní částí a boční/spodní nástavbou, což je hlavní designový prvek této skříně. Vzniklými otvory pak bude proudit dovnitř čerstvý vzduch.





Z pohledu na zadní část je vidět, že se do ní vejdou dva ventilátory, přičemž ten horní může zvolit svou pozici. Nahoře pak máme jeden velký děrovaný plech, pod nímž by si logicky mohly najít místo radiátory vodního chlazení a také tam máme na straně konektory a tlačítka. Přední panel je pak vybaven nahoře dvířky a vespod to pak vypadá na obdélníkový průduch před předními ventilátory.





Interiér této skříně vypadá stroze i díky krytým diskovým pozicím, čímž chce Phantek poskytnout možnost vytvořit velmi čistě sestavený počítač, v němž bude k vidění jen minimum kabeláže. Ethoo Primo může také nést celkem 16 ventilátorů o velikosti 120 či 140 mm, přičemž v základní konfiguraci má pět 140mm modelů Phantek PH-F140SP. Krom toho tu je také PWM hub pro napojení a regulaci otáček celkem 11 ventilátorů.

Celkové rozměry skříně jsou 250 x 650 x 600 mm, hmotnost uvedena nebyla, ale pod 10 kg to určitě nebude. Dovnitř můžeme vměstnat základní desky formátů ATX, EATX, mATX a SSI EEB, I/O porty zahrnují 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, mikrofon a sluchátka, záslepek tu máme osm, napájecí zdroje se sem vejdou dva a pak tu máme pět 5,25" pozic, šest 3,5" pozic ve dvou klecích a pak celkem dvanáct 2,5" pozic.

Cena byla stanovena na 199 GBP, čili cca 6000 Kč. Více se dozvíte ve zdroji aktuality.

Zdroj: Overclockers.uk
reklama