reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Phanteks Enthoo EVOLV: speciál pro vodní chlazení

3.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Phanteks Enthoo EVOLV: speciál pro vodní chlazení
Společnost Phanteks rozšířila svou sérii počítačových skříní Enthoo o nový model EVOLV. Jedná se o menší model pro základní desky typu Mini ITX, který je uzpůsoben především pro systémy vodního chlazení.
V případě společnosti Phanteks jde o vůbec první model skříně pro desky Mini ITX, který se svou doporučenou cenou 80 USD nebude patřit mezi nejdražší. Založen je na klasickém materiálu, plechu SECC a zaměřen je především na systémy vodního chlazení, které v případě stísněných prostor malých skříní mají často daleko větší smysl než u velkých sestav s ATX deskou ve skříni Middle Tower. Konkrétně je vybaven speciálním rámečkem pro upevnění radiátoru vodního chlazení do horní pozice a také víceúčelovým rámečkem, do nějž se vejde vodní pumpa, expanzní nádoba také SSD nebo pevný disk.





Enthoo EVOLV ITX má celkem střízlivý design s ostře řezanými rysy, takže rozhodně neje o přeplácanou skříň. Její zpracování je jednoduché a připomíná malý tower se spodní pozicí zdroje. Vepředu se našlo místo pro velmi velký 200mm ventilátor PH-F200SP, který je také jediný v základní výbavě. Před sebou má prachový filtr a nasávat vzduch bude muset skrz úzké průduchy v předním panelu. Výhodou rámečku pro vrchní radiátor, jenž může nést až tři 120mm ventilátory, je možnost jeho snadného vysunutí, díky čemuž bude relativně snadné jeho čištění (či spíše profouknutí). Ani vrchní panel ale nevypadá na to, že by byl pro vzduch snadno propustný.





Skříň má rozměry 231 x 376 x 396 mm a je vybavena předním modulem se dvěma USB 3.0 a rovněž dvěma 3,5mm audio porty, jeden rámeček pro SSD a další pro dva 3,5" disky. Dovnitř se vejde až 13" karta (33 cm). Pokud si budeme chtít rozšířit pozice pro extra úložná zařízení, můžeme si dokoupit rámeček Drop-N-Lock SSD nebo zmíněný multifunkční rámeček pro pumpu, atd.





Výrobce k této skříni nabízí různé příslušenství jako 3,5" HDD rámeček (PH-HDDKT_01), SSD rámečky (PH-SDBKT_01/PH-SDBKT_02), rámeček pro vodní pumpu (PH-PUMBKT_01) nebo hub pro PWM napájení ventilátorů (PH-PWHUB_01). Samotná Enthoo EVOLV ITX dorazí na trh v tomto měsíci.

Zdroj: techPowerUp
reklama