reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips uvádí univerzální dokovací stojan pro monitory

31.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Philips uvádí univerzální dokovací stojan pro monitory
Od společnosti Philips přichází na trh nové zajímavé zařízení určené pro ty, kteří by rádi u svého monitoru uvítali flexibilní stojan, který navíc jako bonus bude mít slušně vybavenou dokovací stanici ve své základně.
Zařízení s celkovým označením Philips SB4B1928UB Monitor Stand and Universal Dock tedy poslouží dvěma účelům zároveň, ovšem podmínkou je to, aby daný monitor podporoval montážní systém VESA s roztečí otvorů 100 mm. Ten tak můžete na stojan přišroubovat, přičemž Philips doporučuje monitory s úhlopříčkou do 28 palců.





Stojan pak nabídne možnost nastavit výšku v rozsahu 120 mm, podporuje funkci pivot a pak můžeme také monitor natáčet do stran v rozsahu +/- 65 stupňů a naklápět v rozsahu -5 až 20 °.





K PC pak stojan připojíme pomocí rozhraní USB 3.0, na jehož energii se ale nemusíme spoléhat, protože tu je vlastní zdroj napájení, jak je ostatně vidět na fotografiích. Philips se přitom zdaleka neomezil pouze na rozhraní USB 3.0. Na zadní straně tak máme dva porty USB 3.0, přičemž ten se žlutým jazýčkem má posílené napájení pro rychlejší dobíjení mobilních zařízení (USB Battery Charging 1.2). Vedle toho tu je také RJ-45 pro připojení k Ethernetu, výstup DisplayPort i HDMI a nezbytný konektor pro připojení k počítači.





Na pravém boku jsou další dva USB 3.0, dva audio konektory pro mikrofon a sluchátka a čtečka pro SD karty. Stojan je tedy dostatečně vybavený na to, abychom jej mohli použít třeba s notebookem, jehož připojením pomocí jednoho kabelu si můžeme v okamžiku vytvořit desktopové pracovní prostředí. Stačí obrazový výstup základny propojit s monitorem a k ostatním portům připojit potřebné periferie.

Philips SB4B1928UB váží 3,4 kg a jeho rozměry jsou 310 x 261 x 463 mm (Š x H x V). Jeho vlastní zdroj mu může poskytnout až 120 W energie, ale typická spotřeba se má pohybovat pod 4 W. Zaplatíme za něj v přepočtu necelých 5000 Kč, do našich obchodů ale ještě nedorazil.

Zdroj: Hexus.net
reklama