reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pioneer BDR-101A: vypalování BluRay realitou

29.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
Pioneer BDR-101A: vypalování BluRay realitou
Nová mechanika společnosti Pioneer znamená opět jedno malé dílčí vítězství pro BluRay ve válce o nástupce DVD. Mechanika Pioneer BDR-101A je schopna pálit na média BluRay, stejně tak jako na DVD+/-R, DVD+/-RW i dvouvrstvé disky DVD+/-R DL....
Nová mechanika společnosti Pioneer znamená opět jedno malé dílčí vítězství pro BluRay ve válce o nástupce DVD. Mechanika Pioneer BDR-101A je schopna pálit na média BluRay, stejně tak jako na DVD+/-R, DVD+/-RW i dvouvrstvé disky DVD+/-R DL. Co však neumí, jsou CD média, což je docela škoda. V případě nutnosti ale není problém si nechat mechaniku starou či koupit CD-RW, dnes za šest sedm stovek. Bohužel nepodporuje ani DVD-RAM.



Než se k nám mechanika dostane, nějakou dobu to potrvá. Ještě horší to bude s dostupností médií. A úplně nejhorší to bude s cenami a to jak u samotné mechaniky tak i u médií. Zatím jsou ceny neznámé. Mechanika je schopna dvourychlostního BluRay zápisu.

Jednorychlostní BluRay zápis znamená 36Mbps, tedy 4,5MB/s. Na 25GB médium při 1x zápisu tedy zapíše data za 1 hodinu a 33 minut, při 2x pak za necelých 47 minut. Dvouvrstvý disk s kapacitou 50GB pak za 3 hodiny 6 minut, resp. 1 hodinu 33 minut.

Zdroj: www.techspot.com, www.akihabaranews.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama