reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayStation 4 získá podporu modů na Fallout 4 i Skyrim

7.10.2016, Jan Vítek, aktualita
PlayStation 4 získá podporu modů na Fallout 4 i Skyrim
Společnost Sony se na to prý netvářila zrovna přívětivě, ale nakonec ji Bethesda přesvědčila, takže se majitelé PlayStation 4 mohou těšit na podporu modifikací pro Fallout 4 a Skyrim Special Edition. Na PS4 Pro to bude včetně podpory 4K.
Bethesda Softworks vyvíjí hry, které jsou velice populární v široké komunitě modderů, ovšem tu máme zpravidla spojenou především s platformou PC. Právě možnost modifikovat hry je jedna ze zásadních věcí, která odlišuje PC a konzole, i když to neplatí ve všech případech. Sony se přitom doposud z nějakého důvodu bránilo tomu, aby modifikace byly podporovány. Nyní je už ale jisté, že tituly Skyrim Special Edition a Fallout 4 dostanou na PS4 podporu modifikací. Modifikace pro Fallout 4 jsou už přitom k dispozici na Xbox One.





Jako první má podporu modifikací umožnit Skyrim Special Edition, a to zhruba od doby, kdy přijde na trh PlayStation 4 Pro, což bude již brzy, přesně 28. října. Na této konzoli bude Skyrim nativně běžet v rozlišení 4K, s čímž by PS4 Pro neměla mít vzhledem ke svému výkonu problém. Však Skyrim se už nedá pokládat za hru s grafikou nejvyšší kvality a krkvavými nároky, i když těžce modifikované verze hry na PC vypadají stále velice dobře, jak ukazují okolní screenshoty, což se ale také podepisuje na potřebě výkonu. Skyrim SE také nabídne vylepšenou grafiku oproti původní verzi. Textury budou sice stejné, ale vylepšeno bude renderování scén s ohledem na jejich osvícení.

Podpora modifikací pro Fallout 4 přijde někdy později, což nebylo upřesněno.





Pro PS4 a Skyrim SE bude připraven potřebný Creation Kit, který nám umožní tvořit si své modifikace a ty pak budou k dispozici na Bethesda.net, odkud je budeme moci aktivovat přímo ze hry. Půjde tak o zcela jiný systém, než jaký se používá na PC, takže široká nabídka modifikací pro PC verzi asi nebude na PS4 bohužel dostupná. Nicméně nemuselo by být tak těžké je upravit.

Práce na podpoře modifikací ve Skyrimu ještě probíhají a až skončí, Bethesda se zaměří na Fallout 4, pro nějž se také počítá s podporou 4K na PS4 Pro a vylepšené renderování.

Zdroj: Extremetech
reklama