reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayStation VR Aim: zbraň pro VR

14.6.2016, Jan Pánek, aktualita
PlayStation VR Aim: zbraň pro VR
Sony potvrdilo, že letos na podzim přijde jeho headset pro virtuální realitu a s ním i 50 her. S touto várkou novinek přijde i nový ovladač ve tvaru zbraně, který přinese přesné míření do virtuální reality.
Sony na E3 2016 ukázalo nejen hry a potvrdilo nejen, když přijde jejich PlayStation VR na trh, ale odhalilo i velmi zajímavý ovladač pro virtuální realitu. Ten má tvar zbraně, což je zásadní rozdíl oproti klasickým ovladačům, které jsou univerzální, takže patří jeden do každé ruky.





Mířit se může klidně i s ovladači od HTC Vive, když se umístí do vzájemné pozice, která představuje držení zbraně, potom fungují velmi podobně jako VR Aim od Sony. Nevýhodou Sony je v tomto případě fakt, že zbraň lze použít pouze na střílení. Jakmile budete chtít například hodit granát nebo vykonat jinou akci, zařízení VR Aim nebude schopno zaznamenat váš pohyb, a tak nespíše budou pro podobné úkony sloužit tlačítka na zbrani.

Na druhou stranu bude zbraň vtahovat do hry, navíc přenese pohyby ze skutečného světa do virtuální reality v poměru 1:1. To znamená, že o kolik pohnete zbraní ve skutečnosti, o tolik se pohne zbraň ve VR. To umožní opravdu přesné míření, které nebude zkreslovat.


Pro začátek bude zbraň určena pro hru Farpoint, která byla pro tuto zbraň speciálně vyvinuta. To zní velmi dobře, tak nezbývá než doufat, že hra bude povedená a že interakce se zbraní bude bezproblémová. Jedná o jedno z prvních ovládání ve tvaru zbraně, které bylo vyvinuto spolu s headsetem. Pokud už výrobce headsetu přidá nějaké ovladače, jsou naprosto univerzální. Příslušenství je jedním z kroků, proč má Sony velmi dobré vyhlídky na poli virtuální reality.

Zdroj: blog.us.playstation.com

reklama