reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počet investorů do kryptoměn na Robinhoodu vzrostl více než 10krát

28.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Počet investorů do kryptoměn na Robinhoodu vzrostl více než 10krát
Vysoké ceny kryptoměn se pochopitelně výrazně projevily i na počtu lidí, kteří do nich nově investují. Na platformě Robinhood jejich počet stoupl na více než 10násobek a jde nyní o miliony nových drobných investorů.
Kryptoměny jsou díky své výrazně rostoucí ceně poslední dobou velkým tématem. To jde vidět na nedostupnosti grafických karet i na významně rostoucích uživatelských základnách kryptoměnových burz a jiných systémů, které dovolují obchodování s kryptoměnami. Jednou z nich je i aplikace Robinhood, která vydala zprávu o počtu nových uživatelů obchodujících s nimi.
 
Robinhood graf - počet nově obchodujících lidí
 
Za rok 2020 přibylo na platformě každý měsíc v průměru asi 200 tisíc nových uživatelů s nejvyšší špičkou 401 tisíc nových lidí za měsíc. I to je ale jen zlomek toho, co se začalo dít na začátku letošního roku. Jen za leden začalo platformu nově využívat k obchodování s kryptoměnami okolo 3,2 milionu lidí a za necelý únor to byly další 3 miliony. Tedy během těchto dvou měsíců šlo o 6 milionů nově obchodujících lidí s kryptoměnami, zatímco loni to bylo okolo 2,5 milionu za celý rok.
 
Zvýšila se také průměrná výše transakce, která byla po většinu minulého roku někde mezi 200 až 250 USD. V listopadu a prosinci vzrostla přes 300 USD a v lednu 2021 překonala dokonce hranici 500 USD. Robinhood nabízí obchodování s kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic a Litecoin.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama