reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pozor na uložené pozice Cyberpunku 2077, nesmí překročit 8 MB

22.12.2020, Jan Vítek, aktualita
Pozor na uložené pozice Cyberpunku 2077, nesmí překročit 8 MB
Cyberpunk 2077 je hra, která nám názorně ukazuje, jak dopadnou vývojáři, kteří si ukousnou moc velké sousto. Hráč vyzbrojený výkonným PC, který se ve hře moc nešťourá, nemusí mít problém, ovšem co když opravdu budeme testovat její možnosti? 
V případě problémů se soubory s uloženou pozicí jde totiž především o to, že ty postihnou spíše hráče snažící se vydolovat maximum ze systému craftingu, čili výroby různých zbraní či výbavy "na koleně". K tomu je třeba shánět obrovské množství komponent i pomocí rozebírání jiných předmětů a právě v tom tkví onen hlavní problém s pozicemi a velikostí příslušných souborů. 
 
 
Pokud budeme sbírat věci a rozebírat je pro zisk komponent, pak se s každou takovou zase o něco více nafoukne soubor s uloženou pozicí. Osobně se ve hře systému craftingu vůbec nevěnuju, protože jsem si vybral jinou cestu a dovednosti, do nichž investuju získané body, ovšem i tak už po 44 hodinách mají soubory s pozicemi cca 4,5 MB. Po 15 hodinách s rozumným využitím craftingu pak prý není problém dostat se na 4 MB. 
 
Někdo by se tak už v této době mohl přibližovat k limitu 8 MB, přičemž oněch 44 hodin není na Cyberpunk 2077 mnoho. Stále existuje mnoho míst, kam se postava ani nepodívala a mnoho úkolů, které zbývá k vyřešení. 
 
Co se ale stane, když náš soubor s uloženou pozici překročí limit 8 MB? Jednoduše přestane fungovat, takže pozice z něj nepůjde načíst a my musíme otevřít některou z dříve uložených pozic a pečlivě vyčistit inventář. Aktuálně dostupný hotfix na verzi 1.05 se dle seznamu vyřešených problémů limitu kapacity souborů s uloženými pozicemi netýká, takže problém evidentně přetrvává. 
 
Pokud tedy máme v Cyberpunku nahráno už pár desítek hodin a využíváte systém craftingu, bude velice vhodné se přinejmenším podívat na to, jakou kapacitu už zabírají soubory s uloženými pozicemi. Ty by se měly nacházet v systémové složce Users dále ve složce vašeho účtu systému Windows a dále pod Saved Games, CD Projekt Red a Cyberpunk 2077. 
 
CD Projekt Red tento problém potvrdilo a uvedlo, že limit pro soubory s pozicemi může být zvýšen v jednom z budoucích patchů, ovšem jednou poškozené soubory už nikdo neopraví. 


reklama