reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Představí dnes NVIDIA nový TITAN s Voltou?

29.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Představí dnes NVIDIA nový TITAN s Voltou?
Už dnes by mohl Jensen Huang osobně představit světu novou grafickou kartu TITAN, která by nesla již čip generace Volta. Ukazují na to ale zatím jen zvěsti, mezi něž patří i nedávno zveřejněná fotografie, v níž má onen TITAN také figurovat.
NVIDIA TITAN s Voltou se tak možná už ukázal na nové fotografii zveřejněné minulý týden. Pokud to není reálná karta, pak by muselo jít buď o nějaký grafický podvrh, nebo si někdo dal ještě více záležet a modifikoval existující kartu. Jisté také je, že brzy poznáme, co bude hlavním tématem pro dnešní keynote firmy NVIDIA. Jensen Huang jej odstartuje dnes v půl šesté odpoledne, jak ukazuje tento tweet, kde je i odkaz na stránky, kde bude probíhat přenos.


Je tak možné, že nám Huang opravdu ukáže kartu, která je součástí této počítačové sestavy. Fotografii měl pořídit jistý zaměstnanec NVIDIE a my na nich vidíme kartu, jejíž design odpovídá novým akcelerátorům Tesla s čipy Volta. Jde tak o kombinaci černé a zlaté barvy.






Pokud by NVIDIA nový TITAN skutečně představila, pak by to znameno, že zvýšila tempo, neboť grafické karty Volta pro běžný trh jsme očekávali spíše až v příštím roce. Na druhou stranu, stále jde o poloprofesionální TITAN, který není čistě herní kartou, čemuž odpovídá i cena. A pak by představení této karty samozřejmě neznamenalo, že ihned vstoupí na trh, pokud vůbec půjde o její oficiální "product launch", byť jen papírový.





Záhadná karta na fotografii také viditelně nese rozhraní NVLink, ale je otázka, zda je vůbec bude podporovat. A pak se můžeme ptát, zda můžeme očekávat ještě paměti GDDR5X, nebo už HBM2. O GDDR6 zatím asi nemůže být řeč, neboť ty mají dorazit později, ale pokud AMD chce brzy vypustit na trh herní karty RX Fury s HBM2, tak proč by je nemohl mít i nový TITAN?

Zdroj: NVIDIA
reklama