reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled procesorů Haswell i s cenami

23.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Přehled procesorů Haswell i s cenami
Společnost Intel chce své procesory Core čtvrté generace, čili Haswell, oficiálně představit světu na začátku června, kdy bude probíhat také známý veletrh Computex. A jako obvykle budou tyto procesory prodávány v 1000kusových sériích OEM...
Společnost Intel chce své procesory Core čtvrté generace, čili Haswell, oficiálně představit světu na začátku června, kdy bude probíhat také známý veletrh Computex. A jako obvykle budou tyto procesory prodávány v 1000kusových sériích OEM zákazníkům a my si je budeme moci koupit v klasických verzích BOX i s originálními chladiči.





A zde je tedy jejich zatím neoficiální přehled, přičemž ceny přines server VR-Zone. Doporučená cena (MSRP) v tomto případě ukazuje částky s nezapočítanou daní, takže pokud si srovnáme nejvyšší model Core i7-4770K s jeho dnešním protějškem Core i7-3770K, můžeme zjistit, že ten má MSRP (rovněž bez daně) 332 USD (TRAY) či 342 USD (BOX). Cena nového procesoru by tedy dle těchto informací měla být dokonce o něco nižší než u dnešní generace, což víceméně platí i pro ostatní modely.

Procesory Core i7-4770K a Core i7-3770K se jinak ve svých hlavních specifikacích příliš neliší. Mají stejný počet jader, podporu Hyperthreadingu, stejnou základní i maximální frekvenci, L3 cache, a tak se dle tabulky liší pouze v tom, že nový model dostane podstatně lepší integrované GPU a nejspíše i to se podepíše na jeho vyšší spotřebě 84 W oproti 77 W. To ale není žádný velký nárůst, takže se v žádném případě nemusíme obávat návratu Prescottů.

Zdroj: techPowerUp
reklama