reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehrajte si historii letů na Měsíc s LEGO raketou Saturn V

3.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Přehrajte si historii letů na Měsíc s LEGO raketou Saturn V
LEGO Ideas nám nabídne jednoduchou, ale pěkně provedenou stavebnici NASA Apollo Saturn V, která zahrnuje asi metr vysokou raketu Saturn V rozložitelnou na jednotlivé stupně včetně lunárního modulu a lodi.
Felix Stiessen a Valérie Roche vyvíjeli NASA Apollo Saturn V (21309) asi jeden rok a výsledkem je celá raketa Saturn V v měřítku 1:110, která přijde na trh prvního června s doporučenou cenou 120 eur i dolarů. Půjde také o nejvyšší stavebnici, se kterou LEGO Ideas přichází na trh a rovněž jde o stavebnici s nejvyšším počtem dílů. V tom se ale pochopitelně nevyrovná klasickým stavebnicím LEGO.





Sestavit si můžeme třístupňovou raketu, nebo si ji nechat vystavenou v rozložené podobě umístěnou na podporách. K dispozici je také celý velitelský modul, lunární modul a rovněž tři astronauti představující Neila Armstronga, Edwina "Buzze" Aldrina a Michaela Collinse. Ten pochopitelně na povrchu Měsíce nemá vedle Armstronga a Aldrina co dělat, a tak byl na jedné z fotografií umístěn příhodně trošku opodál.





Můžeme si tak ve svém pokoji přehrát celou misi Apolla 11 nebo případně jinou, jako téměř katastrofické Apollo 13, které dobře známe i díky hollywoodskému zpracování.





Zatím se můžeme o této stavebnici dozvědět jen to, co ukazují okolní obrázky. Dle nich si budeme moci doma přehrát klasickou scénu s umístěním americké vlajky na povrchu Měsíce a není jasné, zda nám sada snad nenabídne ještě něco navíc.





Zdroj: LEGO
reklama