reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Příslušenství k HTC Vive bude v prodeji už příští měsíc

29.6.2016, Libor Pánek, aktualita
Příslušenství k HTC Vive bude v prodeji už příští měsíc
I když bylo HTC velmi rychlé a Vive je již v prodeji, stále si lidé mohou stěžovat, že si nemohou dokoupit další příslušenství mimo to, které dostanou spolu s headsetem v krabici. To se ale brzy změní.
HTC představilo k Vive nejen kontrolery, ale i Lighthouse, což jsou malé přístroje, které snímají pohyb celého těla a následně jej přenášejí do virtuální reality. Kontrolery i Lighthouse jsou ve dvou provedeních od každého přítomny v jednom balíku s headsetem.

HTC ale zatím nespustilo oficiální možnost dokoupit si toto a potenciálně i další příslušenství mimo koupi samotného headsetu. Přeci jen se může stát, že uživatel kopne do Lighthouse nebo mu spadne ovladač a rozbije se, potom jednoduše nemá náhradu.





Společnost HTC si je toho ale vědoma a už od začátku příštího měsíce začne prodávat i příslušenství. "Od prvního července bude příslušenství pro HTC Vive dostupné na oficiálních stránkách a bude si je možno z těchto stránek i zakoupit," prozradilo HTC.

To však neříká nic o tom, jestli se bude dát koupit pouze to vybavení, které je dostupné se samotným headsetem, nebo jestli HTC náhodou nepředstaví další zajímavé vybavení. Například Sony na E3 ukázalo zbraň pro virtuální realitu, HTC by mohlo podniknout podobný krok, ale spíše by by kolem představení udělalo nějakou akci pro zviditelnění, než že by ho jen dalo do prodeje.

V České republice nemá HTC problémy jen s nedostatečným příslušenstvím, ale i s dostupností samotného headsetu. Internetové obchody sice Vive nabízejí, ale nemají jej k dispozici. Jedinou možností je využít přímo evropský obchod HTC, odkud se headset rozesílají i do ČR.

Zdroj: Kit Guru
reklama