reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém Lenova s bezpečností řeší Microsoft

20.2.2015, Michal Hala, aktualita
Problém Lenova s bezpečností řeší Microsoft
Bezpečnostní problém počítačů Lenovo s adwarem Superfish nebylo pro leckteré uživatele snadné vyřešit. Naštěstí jim pomocnou ruku podává Microsoft. Windows Defender bleskově dostal update, který rychle, snadno a spolehlivě odstraňuje onen nešťastný program.
O celé záležitosti jsme vás podrobně informovali v předchozím článku, včetně odkazu na možné řešení problému. Na pomoc však přispěchal Microsoft a aktuální update jeho Windows Defenderu teď umožňuje elegantně vyřešit celý problém doslova několika kliknutími myši.

Pokud tedy shodou okolností máte počítač Lenovo s oním problematickým programem (viz náš dřívější článek), můžete využít zabudovaný Windows Defender a celou záležitost razantně ukončit. Máte-li nainstalován jiný antivirový program, dočasně ho pro jistotu vypněte, proveďte update Defenderu a nechte ho nevítanou havěť zlikvidovat.





Určitě se dá očekávat, že i ostatní dodavatelé antivirových programů brzy dodají aktualizace svých systémů, které umožní problém vyřešit.

Podtrženo a sečteno - Lenovo má pětku a na delší dobu parádní ostudu. Microsoft má tentokrát jedničku za promptní reakci a řešení problému, přestože Defender obecně není považován za zrovna nejlepší antivirové a bezpečnostní řešení. Zajímavé a smutné na tom je to, že Lenovo zřejmě vůbec nevědělo, jaký „dáreček“ uživatelům přibaluje.

A jak jste na tom s crapwarem a adwarem vy? Neřešíte to a ani o tomhle zbytečném balastu ve vašem počítači nevíte? Nebo vám crapware vadí a rovnou všechen odinstalujete hned po koupi nového počítače? Anebo dokonce patříte mezi „extrémisty“, kteří radši rovnou přeinstalují celý operační systém hned, jak si přinesou nový počítač domů?

Zdroj: Neowin
reklama