reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodeje Windows 7 na spotřebitelských PC končí na podzim

17.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Prodeje Windows 7 na spotřebitelských PC končí na podzim
Microsoft na konci minulého týdne aktualizoval informace týkající se životnosti svých operačních systémů. Nově se ukázalo, že Windows 7 verzí Home Basic, Home Premium a Ultimate budou v nových počítačích prodávány do konce října 2014.
V prodeji pak mají zůstat už jen Windows 7 Professional, jejichž konec ještě nebyl určen. A jak je vidět z tabulky, konec prodeje retail verzí všech Windows 7 byly ukončeny již v minulém roce, nicméně to je jedna věc a reálná dostupnost je už věc druhá. Dnes tak stále není žádný problém si pořídit i krabicovou verzi Windows 7, neboť v prodejním řetězci jako obvykle existuje velká zásoba.





Windows 7 jsou přitom velmi úspěšným systémem, jehož podíl na trhu ještě na konci minulého roku rostl daleko výrazněji než podíl systémů Windows 8 a 8.1. Existuje stále dost podniků, které ani nepřešly z Windows XP na modernější Windows 7 a právě z tohoto důvodu prý Microsoft zatím nechce ukončit prodeje Windows 7 Professional. S tím je ostatně spojeno i to, že systému Windows XP už 8. dubna bude ukončena podpora, což znamená už žádné nové aktualizace a bezpečnostní záplaty. Možná že poté přijde další vlna, která přinese zvětšování podílu Windows 7.





Co se týče plánovaného celkového ukončení podpory systému Windows 7, pak ten je ještě daleko, až v roce 2020, přičemž ještě předtím nás čeká konec podpory systému Vista.

Na konec podpory Windows XP se mimochodem těší Google, který v tom vidí příležitost k tomu, aby nalákal zákazníky na své počítače s operačním systémem Chrome. Ty totiž mají podporovat i aplikace pro Windows, na čemž má Google spolupracovat s VMware.

Zdroj: Hexus.net
reklama