reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Profesionální AMD FirePro W9100 se 16 GB RAM na trhu

8.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Profesionální AMD FirePro W9100 se 16 GB RAM na trhu
Společnost AMD oficiálně představila a uvedla na trh svou novou nejlepší profesionální grafickou kartu FirePro W9100, která přichází vybavena 16 GB paměti GDDR5 RAM a slibuje vysoký výkon 2,6 TFLOPS DP (double precision).
AMD FirePro W9100 byla prezentována již na konci března, kdy jsme se už mohli dozvědět o jejím vysokém výkonu 5,24 TFLOPS, respektive 2,62 TFLOPS (DP), což je přesně polovina. AMD také prozradilo, že karta ponese celých 16 GB vlastní paměti a také bude možné ji kombinovat s dalšími třemi v jednom systému, což slibuje i slušné škálování výkonu.





Krom toho je nová FirePro vybavena šesti rozhraními DisplayPort 1.2, které umožní připojit šest monitorů s rozlišením 4K, což jsou například nové Dell UltraSharp 4K. Ty byly ve zprávě zmíněny i ve spojitosti s pracovními stanicemi Dell Precision, v nichž se nové profesionální grafiky uplatní. Vedle toho se ale objeví také v HP Z820 a HP Z620 Workstation nebo systémech firem Armari Ltd., BOXX Technologies, Colfax, LumaForge, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan Computers Ltd., SilverDraft, Supermicro a dalších.

AMD FirePro W9100 nám kromě již uvedených vlastností nabídnou podporu OpenCL 2.0 pro CAD/CAM/CAE a jiné aplikace a pak můžeme ještě zmínit propustnost pamětí, která na 512bitové sběrnici dosahuje 320 GB/s.

Samotná karta již má být k dispozici a nabízí ji hlavní partner firmy AMD, společnost Sapphire Technology.

Zdroj: TZ AMD
reklama