reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Project Scorpio: Microsoft poodhaluje novou generaci konzolí

13.6.2016, Jan Pánek, aktualita
Project Scorpio: Microsoft poodhaluje novou generaci konzolí
Na konferenci E3 se mluví jen o hrách a o hrách, Microsoft ale přichází i s novinkami na straně hardwaru. Poodhaluje totiž první detaily o nově chystané herní konzoli s označením Project Scorpio.
Microsoft si s novou generací konzolí vytyčil velké cíle, další Xbox má přijít s tak velkým výkonem, že utáhne hry ve 4K rozlišení a také se na konzoli budou moct hrát hry ve virtuální realitě. Project Scorpio je sice jen hudbou budoucnosti, ale Microsoft prozradil první detaily.

Project Scorpio zapadne do řady Xbox, to znamená, že bude kompatibilní se všemi hrami pro Xbox a také s příslušenstvím. Hry pro Project Scorpio by měly být zpětně kompatibilní i pro starší konzole, takže se uživatelé Xboxu One nemusejí bát.




Xbox One


Cíl nové konzole je jasný - renderovat obraz ve 4K rozlišení při minimální snímkovací frekvenci 30 fps. To ale znamená obrovskou spoustu výkonu, Microsoft v tomto případě chce znova sáhnout po osmijádrovém procesoru a dále po grafické kartě, která bude disponovat výkonem 6 TFLOPS.

Takový výkon je momentálně těžko dosažitelný i s grafickou kartou jako NVIDIA GTX 980 Ti. Bude tedy zajímavé sledovat, s jakým hardwarem Microsoft přijde, když slibuje, že konzole nabídne "prémiové hraní". Podle mnohých odhadů bude Microsoftu trvat minimálně rok, ale spíše mnohem déle, než Project Scorpio pošle na trh.

Příchod další generace konzolí bude stěžejní pro rozvoj virtuální reality. Současná konzolová generaci má na VR nízký výkon, přičemž konzolové hry pokrývají velkou část trhu s hrami. Normálně vývojáři vyvinou jednu verzi hry pro PC a jednu pro konzole. Pokud ale konzole nebudou mít na VR dost výkonu, utíká jim potenciálně velká část výdělku.

Zdroj: Kit Guru
reklama