reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První filmové studio ve vesmíru? Modul se má připojit k ISS v roce 2024

21.1.2022, Kateřina Hoferková, aktualita
První filmové studio ve vesmíru? Modul se má připojit k ISS v roce 2024
Po oběžné dráze Země už za pár let může obíhat první skutečně kosmické filmové studio. Za projektem stojí společnost Space Entertainment Enterprise, která plánuje, že by se modul s filmovým studiem mohl k ISS připojit v roce 2024.
K Mezinárodní vesmírné stanici by mohl být do konce roku 2024 připojen speciální modul, který bude sloužit jako filmové studio a sportovní aréna. Za projektem stojí společnost Space Entertainment Enterprise (SEE), která spolupracuje i s hercem Tomem Cruisem, jenž plánuje natočit film s režisérem Dougem Limanem přímo ve vesmíru
 
Pokud by se podařilo modul SEE-1 zprovoznit a připojit ke kosmické stanici, mohly by se v něm střídat televizní a filmové produkce, pořádat hudební akce či provozovat některé sporty a vytvářet záznamy nebo živé přenosy. 
 
 
Modul by měla postavit společnost Axiom Space, které se před dvěma lety podařilo získat zakázku NASA na vybudování prvního komerčního modulu ISS. Právě k této části Mezinárodní vesmírné stanice by se měl později připojit modul s filmovým studiem. V roce 2028 by se od ISS měl modul společnosti Axiom Space oddělit. V současné době probíhají zatím jen přípravy tohoto projektu, společnost Space Entertainment Enterprise ještě neodhalila ani
náklady a momentálně shání finanční prostředky. 
 
V minulém roce svůj kosmický film natáčený přímo ve vesmíru vytvořila ruská posádka. Tento snímek nazvaný The Callenge by měl být do kin uveden v letošním roce. 
 
Zdroj: engadget.com


reklama