reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První obrázky Lumie 928 se 41Mpix senzorem PureView

23.4.2013, Jan Vítek, aktualita
První obrázky Lumie 928 se 41Mpix senzorem PureView
Společnost Nokia spřízněná s Microsoftem a jeho mobilní platformou Windows Phone chystá další chytrý telefon řady Lumia. Jedná se o model Lumia 928, jehož údajná fotografie unikla na web, a tento model by měl představovat nový hi-end této...
Společnost Nokia spřízněná s Microsoftem a jeho mobilní platformou Windows Phone chystá další chytrý telefon řady Lumia. Jedná se o model Lumia 928, jehož údajná fotografie unikla na web, a tento model by měl představovat nový hi-end této firmy, což dokazuje svým 41megapixelovým senzorem PureView v integrovaném fotoaparátu s optikou Carl Zeiss. Ten má poskytnout vynikající kvalitu fotografií, ale na toto hodnocení si ještě počkáme, však rozlišení zdaleka není vše.

Jenomže zde se může vysoké rozlišení využít také pro elektronický zoom bez výrazné ztráty kvality, nebo využít 7 fyzických pixelů pro jeden na výsledné fotografii a to má zase dle Nokie přinést výjimečně ostrý a detailní obraz. A samozřejmě nebude ani problém se záznamem videa ve Full HD, kdy se využije funkce Nokia Rich Recording slibující CD kvalitu zvuku.





Nokia Lumia 928 která má tak svou hardwarovou výbavou (či alespoň něčím z ní) předčit ostatní chytré telefony dle neověřených informací dále nabídne 4,5" displej AMOLED, dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon s pamětí LPDDR2 a rychlých 32GB úložného prostoru.

Její tělo vypadá oproti Lumii 920 výrazně tlustší a také jsou tu i jiné designové odlišnosti. Na další podrobnosti si ale budeme muset počkat.

Zdroj: X-bit labs
reklama