reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První zákazníci už mají své GeForce RTX 3060 Ti

1.12.2020, Jan Vítek, aktualita
První zákazníci už mají své GeForce RTX 3060 Ti
Nástup karet GeForce RTX 3060 Ti je veskrze zvláštní. Sama NVIDIA se stále tváří, jako by ani neexistovaly, takže je nejspíše prostě ohlásí dnes či až zítra v době vypuštění na trh. Mezitím se už ale hlásí první zákazníci, kteří svou 3060 Ti mají. 
Serveru VideoCardz se ozval jistý Paulo Pinto, který si pořídil Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC za 526 eur v portugalském obchodě (včetně 23% spotřební daně). Ukázal k tomu i fakturu a samozřejmě i fotografie samotné karty. A dle VideoCardz jde pouze o jednoho z mnoha novopečených majitelů, kteří se ke své nové kartě dostali ještě před zítřejším začátkem prodeje.
 
 
Jedná se tak o nereferenční verzi za ještě vcelku slušné peníze, když si vezmeme, že jde o model GAMING OC. Na druhou stranu, za takovou cenu by se měla dnes v ideálním případě dát pořídit jedna z nejlevnějších RTX 3070, ovšem k ideální situaci na trhu s grafickými kartami máme bohužel velice daleko. Ostatně ani GAMING OC nebude v nabídce firmy Gigabyte ta nejlepší. Přichází s jedním přídavným 8pinovým napájecím konektorem, přičemž model GAMING OC PRO nabídne dva takové konektory a delší PCB, čili nejspíše i kvalitnější systém napájení. 
 
 
 
Mezitím se ještě můžeme podívat na výsledky testů v Geekbenchi, kde RTX 3060 Ti téměř dorovnává výkon Radeonu RX 6800 a i zde potvrzuje, že bude rychlejší než RTX 2080 Super, zatímco RTX 3070 nedokázala překonat svou cílovou RTX 2080 Ti. 
 
 
Uvidíme, jak to bude s dostupností nové GeForce, ale jedno je zřejmé, na výrobcem doporučenou cenu můžeme v případě AIB modelů zapomenout. 


reklama