reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP odhalil nové datové úložiště TVS-871T

7.6.2015, Libor Pánek, aktualita
QNAP odhalil nové datové úložiště TVS-871T
QNAP představil nové datové úložiště, které je unikátní svojí konektivitou. Jako první na světě kombinuje NAS, DAS a iSCSI SAN. Nový model vyniká vysokými přenosovými rychlostmi a je namířen k aplikacím s velkým datovým tokem, jako je například střih videa.
QNAP představil na výstavě Computex 2015 nové, vysoce výkonné datové úložiště s označením TVS-871T. Jedná se o zcela nový produkt, který kombinuje tři řešení NAS, DAS a iSCSI SAN. Je vybaven výkonným rozhraním Thunderbolt 2, stejně jako Ethernetovým rozhraním, takže se jedná o velmi flexibilní řešení, které je schopné současně obsloužit různá zařízení.

Díky dvěma portům Thunderbolt 2 je nový model ideální pro uživatele zařízení od Applu vybavených těmito porty. Systém je díky vysokým přenosovým rychlostem schopen přenášet velké objemy dat, které se mohou s výhodou uplatnit například při zpracování 4K videa. Vůbec zpracování videa je tou hlavní oblastí, kam QNAP svým modelem míří.

Datové úložiště je připraveno pro osm disků a kromě dvou rozhraní Thuderbolt nabízí čtyři gigabitové porty, které lze rozšířit na osm gigabitových portů, anebo čtyři porty s rychlostí 10 Gb/s. Vnitřní výbava také stojí za zmínku. Systém může být osazen procesory Intel Core i3-4150, i5-4590S, nebo i7-4790S a pamětí 2, 4, nebo 8 GB. Přenosové rychlosti se mohou pohybovat od 800 MB/s až do 1200 MB/s u rozhraní Thunderbolt.

QNAP aktualizoval svůj operační systém na verzi 4.2, která přináší nový uživatelský design a nové funkce. Mezi ně patří například bezproblémová integrace cloudových služeb, jako jsou Dropbox nebo Google Drive, zálohování a obnova dat, šifrování sdílených souborů nebo vylepšené zabezpečení sítě. QNAP současně na Computexu 2015 představil svůj nový nástroj, který bude k dispozici na QNAP app centre, jedná se o nástroj na fulltextové vyhledávání v uložených souborech s využitím algoritmu TF-IDF.

Cena ani termín uvedení na trh zatím nebyly zveřejněny, ale podle zákulisních informací je možné, že bude nabízen s disky Seagate Enterprise NAS HDD. Konec konců tato spolupráce již byla patrná na výstavě, kde byl nový model datového úložiště předváděn s disky Seagate Enterprise NAS HDD o kapacitě 6 TB.

Zdroj: Hexus
reklama