reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-212P: NAS střední třídy pro domácnosti

15.11.2013, Jan Vítek, aktualita
QNAP TS-212P: NAS střední třídy pro domácnosti
Na český trh už se dostal nový QNAP TS-212P, čili NAS server určený pro domácnosti či malé kanceláře. Vybaven je dvěma pozicemi pro pevné disky, rozhraním USB 3.0 či 1,6GHz procesorem. A co dalšího si pro nás QNAP tentokrát přichystal?
QNAP Turbo NAS TS-212P patří tedy do velmi bohaté třídy NAS serverů vybavených dvěma diskovými pozicemi, díky čemuž může nabídnou základní pole RAID, a to především tedy zrcadlící RAID 1. S cenou kolem 5000 Kč s DPH se pak řadí do střední třídy těchto NAS, čili my bychom od něj měli očekávat slušný výkon, kterým dokáže pokrýt šířku pásma gigabitového Ethernetu a také dobrou výbavu.





O výkon se zde postará 1,6GHz procesor Marvell, jenž má k dispozici 512 MB RAM, samozřejmě tu je také RJ-45 gigabitového Ethernetu a pak také dva porty USB 3.0 pro rychlé připojení dalších disků, flash disků nebo třeba tiskárny. Další port USB, ale verze 2.0, je umístěn na předním panelu, kde je spojen s funkcí pro rychlou synchronizaci dat stiskem jednoho tlačítka. To se bude hodit právě především pro flash disky.





QNAP s tímto modelem pochopitelně nabídne také svůj operační systém QTS 4.0 běžící v okně webového prohlížeče, jenž je vybaven svou dávkou aplikací, ale také App Center pro instalaci desítek dalších. Základní nabídka zahrnuje obvyklé Photo Station, Music Station a Video Station pro správu fotografií, hudby a videa a samozřejmě se nezapomnělo ani na mobilní aplikace - Qfile, Qmusic, Qphoto, Qmanager a VMobile či funkce pro zálohování na včetně replikace Real-time Remote Replication (RTRR) nebo ukládání dat s využitím online služeb Amazon S3, ElephantDrive, Symform, Dropbox a Google Drive.

Zdroj: TZ QNAP
reklama