reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-x31: domácí NAS pro až 4 disky

3.10.2014, Jan Vítek, aktualita
QNAP TS-x31: domácí NAS pro až 4 disky
Společnost QNAP vypouští na trh novou sérii domácích NAS TS-x31, která jsou tedy určena také pro malé kanceláře a slibují slušný výkon. Do obchodů se dostanou celkem tři verze lišící se počtem šachet pro pevné disky.
Na trh se tedy dostanou nové modely QNAP TS-131, TS-231 a TS-431 určené pro jeden, dva a čtyři 3,5" pevné disky s rozhraním SATA. Určeny jsou pro základní úlohy, tedy sdílení, zálohování a ukládání dat, multimédií a také tu jsou jisté cloudové funkce, pod což se tedy obvykle schovává možnost přístupu k datům přes Internet i pomocí mobilních zařízení.





Výkon zajistí dvoujádrový procesor Freescale ARM Cortex-A9 pracující na 1,2 GHz, která má k dispozici 512 MB RAM DDR3 a dále máme v hardwarové výbavě po třech portech USB 3.0 pro USB disky, čtečky karet nebo UPS a jeden či dva gigabitové porty LAN. Dvěma LAN porty je vybaven dvoudiskový a čtyřdiskový model a my si je budeme moci spojit pro dosažení vyššího výkonu (link aggregation), jeden použít jako záložní pro případ, že by hlavní spojení selhalo, nebo prostě NAS zapojit do dvou různých sítí. Otázkou je, co nám má přinést spojení výkonu dvou ethernetových portů, když maximální propustnost při downloadu je 110 MB/s a při uploadu 80 MB/s a na to v podstatě stačí i jeden.





Nové modely od QNAP dále podporují DLNA i AirPlay a pochopitelně pracují s operačním systémem QTS, který umožní využít řadu různých aplikací jako Photo Station, Music Station a Video Station a pro správu různých typů dat zase poslouží Qphoto, Qmusic, Qfile a mobilní aplikace Qmanager.

Zdroj: TZ QNAP
reklama