reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP ukázal novou sérii NAS s Core i3

6.6.2013, Jan Vítek, aktualita
QNAP ukázal novou sérii NAS s Core i3
QNAP si připravil novou sérii NAS serverů, které už můžeme považovat i za domácí multimediální servery, neboť pomocí rozhraní HDMI zvládnou přehrávat i videa v rozlišení 4K. Jedná se o sérii TS-x70 Pro určenou pro náročné uživatele a půjde...
QNAP si připravil novou sérii NAS serverů, které už můžeme považovat i za domácí multimediální servery, neboť pomocí rozhraní HDMI zvládnou přehrávat i videa v rozlišení 4K. Jedná se o sérii TS-x70 Pro určenou pro náročné uživatele a půjde o čtyř, šesti a osmi diskové verze.





Nové NAS jsou tedy založeny na procesorech Intel Core i3, které jim dodají potřebný výkon a také na poslední verzi 4.0 operačního systému QTS, který umožní synchronizovat soubory s PC ve stylu Dropbox a obsahuje pět nových aplikací pro využití se zařízeními běžícími pod Androidem či iOS.

V HD Station je pak integrovaný XBMC v12 (Frodo), nechybí ani Surveillance Station pro spolupráci s IP kamerami a také se představuje zbrusu nová vývojářská platforma App Center (dříve QPKG) a software QSign pro "digital signage".

Mezi možnosti serverů patří také volitelné rozšíření o kartu pro 10Gb Ethernet a volitelné je také rozšíření o QNAP RAID Expansion Enclosure, které mohou být díky SAS zapojeny v kaskádě, a celý systém pak může nabídnout kapacitu až 400 TB. To nakonec QNAP zakončil, že v jeho nabídce se objeví také řešení s kapacitou 1 PB (Petabyte), jehož cílem mají být například televizní stanice potřebující velký úložný prostor pro své materiály.

Zdroj: TZ QNAP
reklama