reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP uvádí operační systém QTS 4.5.2 pro své NAS

18.2.2021, Jan Vítek, aktualita
QNAP uvádí operační systém QTS 4.5.2 pro své NAS
Společnost QNAP specializující se na výrobu síťových úložných zařízení a rovněž síťových prvků obecně se přihlásila s novou verzí systému, který běží právě na jejích modelech NAS. Jedná se o QTS 4.5.2. 
Mezi klíčové vlastnosti nového systému QTS 4.5.2 patří vylepšení SNMP pro monitorování síťových zařízení, podpora propusti Single Root I/O Virtualization (SR-IOV) a Intel QuickAssist Technology (Intel QAT) pro virtuální počítače (VM).
 
 
Společnost QNAP také krom toho představuje svou rychlou síťovou rozšiřující kartu využívající standard 100GbE. 
 
QNAP pak sám popisuje dvě klíčové funkce, které nabízí nová verze systému QTS: 
 
Síťová virtualizace SR-IOV - Instalací PCIeSmartNIC kompatibilního s SR-IOV do zařízení NAS lze prostředky šířky pásma z fyzické síťové karty alokovat přímo do VM. Díky přímému provozu mimo HypervisorvSwitch, je vylepšení I/O v celém rozsahu a účinnosti sítě o 20 %, což zajišťuje spolehlivé aplikace VM a sníženou režii CPU.

Hardwarový akcelerátor Intel QAT poskytuje hardwarovou akceleraci, která zajišťuje uvolnění výpočetně náročné komprese, zlepšení výkonu kryptografie IPSec/SSL a podporu SR-IOV pro lepší propustnost I/O. Vše lze předávat virtuálním počítačům v zařízení NAS pro optimalizovaný výkon.
 
Zmíněná síťová karta s 100GbE bude k dispozici "brzy" a jedná se konkrétně o model QXG-100G2SF-E810 založený na Intel EthernetController E810 a rozhraní PCIe 4.0. Určena je pro servery či pracovní stanice s operačními systémy Windows a Linux. 


reklama