reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP vypustil nové TS-x70 Tower Series Turbo NAS

14.10.2013, Jan Vítek, aktualita
QNAP vypustil nové TS-x70 Tower Series Turbo NAS
Společnost QNAP přichází na trh s novou sérií TS-x70 Tower Series Turbo NAS, které budou k dispozici se 4, 6 nebo 8 pozicemi pro 3,5" pevné disky. Krom toho také podporují zapojení několika expanzních jednotek QNAP RAID (modely REXP-1200U-RP...
Společnost QNAP přichází na trh s novou sérií TS-x70 Tower Series Turbo NAS, které budou k dispozici se 4, 6 nebo 8 pozicemi pro 3,5" pevné disky. Krom toho také podporují zapojení několika expanzních jednotek QNAP RAID (modely REXP-1200U-RP / REXP-1600U-RP), díky čemuž se celková kapacita takové sestavy může dostat až na 100 TB.





Tato série nabídne vysoký výkon, neboť je založena na dvoujádrovém Pentiu na 2,6 GHz a 2 GB DDR3 RAM, přičemž díky čtyřem gigabitovým ethernetovým portům dosáhne vysoké datové propustnosti. Dle interních testů firmy QNAP jde až o 450 MB/s při čtení a 423 MB/s při zápisu, přičemž zde už bude pochopitelně záležet na výkonu diskových jednotek a jejich naformátování, respektive konfigurace RAID pole. TS-x70 však také podporují 10Gb Ethernet, což však bude volitelné pomocí přídavné karty.

Dále tu máme nejnovější verzi operačního systému QNAP QTS 4.0 s podporou VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V a Windows Server 2012 nebo funkce Real-time Remote Replication (RTRR) pro zálohu dat online s využitím služeb Amazon S3, ElephantDrive, Symform , Dropbox a Google Drive nebo také Veeam Backup & Replication a Acronis True Image. Další funkčnost zajistí volně dostupné aplikace. Všechny modely také mají výstup HDMI a dva porty USB 3.0. Liší se tedy pouze počtem diskových šachet.

Zdroj: TZ QNAP
reklama