reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QPAD MK-70: jednoduchá a podsvícená herní klávesnice

8.10.2014, Jan Vítek, aktualita
QPAD MK-70: jednoduchá a podsvícená herní klávesnice
Společnost QPAD specializující se na výrobu herních periferií připravila jednoduchou mechanickou herní klávesnici vybavenou modře podsvícenými klávesami. Jedná se o model QPAD MK-70 vycházející z MK-85.
Nová klávesnice QPAD MK-70 je jednoduše řečeno trošku osekaná verze MK-85, přičemž nejviditelnějším rozdílem mezi nimi je, že QPAD MK-85 je vybavena červeným podsvícením a podložkou pod zápěstí. Tu u nového modelu MK-70 nehledejme, ovšem jinak si jsou obě klávesnice velmi podobné a obě jsou založené na mechanických tlačítkách Cherry MX Red. Ty mají lehký lineární stisk a mezi výrobci klávesnic jsou velmi oblíbená.





QPAD MK-70 má zákazníkovi poskytnout kvalitní a pevné tělo, dlouhou výdrž danou i tím, že tlačítka Cherry MX snesou 50 milionů stisků a už zmíněné podsvícení. Jinak ale nenabídne žídnou vyloženou specialitku, tedy žádné speciální programovatelné klávesy ani vyhrazená tlačítka pro ovládání zvuku nebo multimédií. Tyto funkce tu tedy jsou, ale pouze jako alternativa u kláves F.





Výrobce ale hovoří o plném N-key rollover, takže klávesnice by měla korektně reagovat na stisk libovolného počtu kláves najednou, ovšem pouze při zapojení do portu PS/2 pomocí adaptéru. Jak bude v tomto ohledu pracovat při zapojení přes USB, o tom se výrobce už nezmiňuje.

Klávesy jsou zde podsvíceny samozřejmě individuálně, takže každá má vlastní LED. My si můžeme vybrat ze čtyř úrovní intenzity podsvícení. Pro připojení klávesnice poslouží 1,8m kabel s pletenou bužírkou a pozlaceným USB konektorem, přičemž adaptér na PS/2 je součástí balení.

Rozměry klávesnice jsou 448 x 150 x 35 mm a hmotnost 1,4 kg. Na trh se dostane na konci tohoto měsíce s doporučenou cenou 99 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama