reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Quake Champions: pouze pro PC a možná zdarma

9.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Quake Champions: pouze pro PC a možná zdarma
Další pokračování na motivy hry Quake, které známe jako Quake Champions, bude dle všeho přichystané exkluzivně pro platformu PC. Je to prostě a jednoduše kvůli její náročnosti. A vedle toho bude možná i zdarma.
Take o hře Quake Champions byla akce QuakeCon, kde se fanoušci mohli dozvědět, jak bude tato hra vůbec vypadat a co od ní mohou čekat. My ostatní se můžeme podívat na krátké video, které nám připravila společnost Bethesda Softworks a id Software. To je první věc.


Vypadá to na další klasickou rychlou řežbu ve stylu Quake 3 Arena, kde nebudou chybět dobře známé zbraně včetně raketometu, s jehož pomocí budeme moci skákat. Hra také slibuje velký výběr různých unikátních postav, ale i těch, které dobře známe z předchozích dílů. Stejně tak styl herních úrovní, či spíše arén, je už dobře známý a jako správná arkádová akce nový Quake nebude řešit, kolik zbraní a střeliva si můžeme nabrat. Co se týče technické stránky, důležitý bude vysoký framerate, přičemž id Software jej rozhodně nebude uzamykat.






Pete Hines z Bethesda Softworks také už vyloučil, že by si Quake Champions mohli zahrát majitelé konzolí, protože jednoduše "neexistuje konzole, která podporuje naši vizi této hry". Dle výše uvedeného je také jasné, že vývojářům nestačí, aby tato hra běžela na cílových 30 FPS, které by PlayStation 4 či Xbox One ještě mohly zvládnout, třeba se sníženým rozlišením. Z pohledu PC hráče jde samozřejmě také o ovládání, ale Bethesda řeší především výkon, takže "Quake Champions budou pouze na PC, tečka". Vývojáři se k tomu rozhodli i na základě toho, jak úspěšný je pro ně nový Doom. To jim dodalo důvěru v úspěch chystaného titulu s takto úzkým zaměřením. Aktuálně se ale proslýchá, že Sony si již na letošní 7. září chystá představení konzole PlayStation 4 Neo. Tato konzole by už mohla poskytnout potřebný výkon, takže Bethesda by teoreticky ještě mohla obrátit, ale záleží i na tom, kdy nová PS4 bude opravdu dostupná a co vůbec nabídne.





Zbývá pak vyřešit jednu velkou otázku o tom, jak budou Quake Champions distribuováni, čili zda to bude volně hratelný titul, nebo půjde o placenou hru. To je zatím nevyřešená otázka, takže id Software s Bethesdou se musí teprve dohodnout na tom, jakým způsobem chtějí svou hru zhodnotit. Rozhodnuto ale bylo o tom, že se v příštím roce dočkáme uzavřené betaverze.

Zdroj: Hexus.net
reklama