reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Quantum Break bude na PC první hra pouze pro DirectX 12

12.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Quantum Break bude na PC první hra pouze pro DirectX 12
Titul Quantum Brake vyvíjený s poměrně vysokým rozpočtem byl dříve zamýšlen jako exkluzivní hra pouze pro konzoli Xbox One. Microsoft ale nyní odhalil, že přijde také ve verzi pro PC, ovšem pouze pro Windows 10.
Quantum Break totiž bude v PC verzi první hra, která bude vyžadovat API DirectX 12 a s ním kompatibilní grafickou kartu. To zároveň znamená, že budeme potřebovat také systém Windows 10, pod nímž DirectX 12 pracují. Dobrá zpráva je, že ti, kteří si předobjednali Quantum Break pro Xbox One, dostanou kopii pro PC zdarma, kterou si také budou moci stáhnout z Windows Store. Musí se ale připravit, že pro hraní na vysoké grafické úrovni budou potřebovat to nejlepší ze současné generace grafických karet, čili GeForce GTX 980 Ti nebo Radeon R9 Fury X. O čem Quantum Break je, to nám může objasnit třeba následující trailer.


Hra bude tedy vypuštěna ve dvou verzích pro PC a Xbox One, a to ve stejný den - 5. dubna. Spolupracují na ni Microsoft Studios a Remedy Entertainment a co se týče verze pro Windows 10 zdarma, má se to tak, že je třeba si nedříve předobjednat hru na Xbox Store, popřípadě si koupit kupón v klasickém obchodě nebo si pořídit rovnou Xbox One Special Edition Quantum Break. Poté dostanou od Microsoftu speciální kód, který budou moci uplatnit na Windows Store a stáhnout si verzi pro Windows 10. Ke každé kopii Quantum Break navíc dostaneme možnost si zdarma stáhnout hru Alan Wake pro Xbox 360 se dvěma add-ony (The Signal a The Writer), která bude hratelná i na Xbox One v rámci funkce Backward Compatibility. Stejné by to mělo být i s hrou Alan Wake's American Nightmare pro Xbox 360.






Quantum Break nám umožní, abychom ji hráli střídavě na PC a na Xbox One, neboť budeme moci využít ty samé uložené pozice. Hraní více hráčů využívajících PC a konzoli možné nebude, ovšem to pouze proto, že jde pouze o akční hru pro jednoho hráče. Pokud tedy nemáte Xbox One, připravte si PC s procesorem na úrovni Core i5-4460 či FX-6300, 8 GB RAM a grafiku GeForce GTX 760, Radeon R7 260X nebo srovnatelnou/lepší se 2 GB paměti.

Zdroj: Hexus.net
reklama