reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Řád desítky: NVIDIA asi odhalí Pascaly již v pátek

3.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Řád desítky: NVIDIA asi odhalí Pascaly již v pátek
NVIDIA se rozhodla, že poškádlí redaktory technických webů a v důsledku i své zákazníky tím, že rozešle kufříky s puzzle. Jedná se o akci pod názvem Order of 10, která poukazuje na to, že od představení karet s GPU Pascal nás dělí pouhé dny.
Redaktoři vybraných webů tak dostali kufříky s označením Order of 10, což by se dalo přeložit jako Řád desítky. Je jednoduché odhalit proč. Grafické karty NVIDIA s čipy Pascal mají totiž přijít na kartách GeForce desáté generace a konkrétně se pro začátek očekávají modely GTX 1080 a GTX 1070.





Uvnitř kufříků se ukrývá Puzzle, ovšem to už bylo vyřešeno, takže se můžeme sami na stránkách orderof10.com přesvědčit, že odpočet skončí v pátek, a to v sedm večer. V kufříku samotném nachází trojúhelník se znaky, které představují zakódovanou zprávu a tu lze vyřešit právě s pomocí zmíněných webových stránek, kde se nachází různé hádanky. Osvětleno je to v následujícím videu:


Zašifrovaná zpráva vyzvala redaktory, aby hledali adresář, a to evidentně na serveru orderof10. S pomocí dalších hádanek nejdříve přišli na slovo "humanity", pak rozšifrovali "enlightened" a nakonec přišli i na zbytek, takže v důsledku hledali adresu orderof10.com/humanityshallbeenlightened (lidstvo bude osvíceno). Nyní už je vše vyřešeno, takže nás stránky už automaticky přesunou na tuto konkrétní adresu.






No a vzhledem k tomu, že hádanky pro vyhledání přesné adresy se točily kolem Johannese Keplera a Enrica Fermiho, nebylo těžké si vybavit předchozí generace GPU NVIDIA a opět, Order of 10 zase ukazuje na GeForce 10. generace. Stále je tu ale otázka, co se na pátek chystá. Už dříve byla totiž na tento den ohlášena akce, na kterou ale byli pozváni pouze vybraní lidé, takže se mělo za to, že půjde o představení nových karet za zavřenými dveřmi. NVIDIA si ale musela být vědoma toho, že její hádanková akce se bude brzy probírat všude, a tak bude veřejnost velice zvědavá na to, co se v pátek stane.

Zdroj: wccftech
reklama