reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon RX Vega dorazí na trh uprostřed prázdnin

31.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Radeon RX Vega dorazí na trh uprostřed prázdnin
Překvapení se nakonec nekoná, neboť herní karty Radeon RX Vega opravdu dorazí až měsíc po profesionálních Frontier Edition. AMD je však již předvedlo, a to po boku 16jádrového procesoru Threadripper. Takže co je nového?
Dnes je již oficiální, že AMD Radeon RX Vega přijde na trh uprostřed prázdnin, a to na Siggraph 2017, který začne 30. července. To je více než měsíc poté, co se dostanou na trh karty Radeon RX Vega Frontier Edition, jež byly ohlášeny na 27. června. Od nástupu nového herního hi-endu od AMD nás tak dělí ještě dva měsíce a není divu, že nebyly ohlášeny žádné technické podrobnosti nebo snad dokonce ceny. Namísto toho šlo o další živou prezentaci ve hře.





Lisa Su, CEO společnosti AMD, nejdříve prezentovala Radeon Vega Frontier Edition ve spolupráci se 16 Threadripperem na aplikaci Blender, a to s využitím renderovacího pluginu pro AMD Radeon Pro. Šlo dokonce o čtyři karty zapojené v režimu Crossfire, přičemž těm sekundovalo 26 vláken obsluhovaných procesorem, který byl vytížen ze 40 procent.


AMD Radeon RX Vega se v Crossfire jako dvě karty předvedly v následující ukázce, přičemž šlo o verze vybavené 4096 Stream procesory (dohromady tak 8192). Karta se předvedla ve hře Prey v rozlišení 4K na nastavení Ultra a je třeba říci, že tato hra zrovna nepatří mezi ty aktuálně nejnáročnější tituly. Opět se zde předvedl také 16jádrový Threadripper, přičemž hra běžela bez synchronizace, což ukázal místy roztrhaný obraz.

A to bylo bohužel vše, co AMD ve své prezentaci předvedlo ohledně připravovaných herních karet. Není zrovna jasné, proč si firma vybrala pro Prey ve 4K sestavu s rovnou dvěma kartami RX Vega, když se všeobecně očekává, že by něco takového měla levnou zadní zvládnout i jedna karta. Na druhou stranu, AMD tím alespoň ukázalo, že mu už (alespoň v Prey) funguje Crossfire a prezentaci Vegy renderující Doom ve 4K už má stejně za sebou.

Zdroj: wccftech

reklama