reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon Software Crimson: nové ovladače jsou tu

24.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Radeon Software Crimson: nové ovladače jsou tu
Společnost AMD slíbila, že 24. listopadu vypustí do světa nové ovladače Radeon Software Crimson Edition. Svůj slib splnila, a tak si dnes můžete tyto ovladače grafických karet a APU s čipy Radeon sami vyzkoušet.
Dnešním dnem se tedy ovladače Catalyst stávají minulostí a nastupuje za ne Radeon Software přicházející v úvodní Crimson Edition. Uživatelé se mohou těšit na přepracované uživatelské rozhraní a také nové možnosti nastavení.





Společnost AMD také slibuje, že bude nyní vydávat šest WQHL ovladačů ročně prokládaných různými betaverzemi. Nové ovladače, respektive jejich ovládací centrum, má startovat téměř okamžitě na rozdíl od pomalého Catalyst Control Center s poněkud zastaralým prostředím. GUI v Radeon Software vypadá jednodušeji a nenabízí tolik záložek.





Radeon Software: Crimson Edition představuje také nové možnosti pro správu napájení, což se týká karet R9 380 a série Fury. To slibuje výraznou úsporu energie týkající se třeba sledování videa ve vysokém rozlišení (včetně online streamů), a to konkrétně 20 W u výkonnějších karet. Ve starých hrách pro DirectX 9 také lze využít Frame Rate Target Control (FRTC), čili funkci pro omezení maximálních FPS, aby karta nebyla zbytečně vytížena. U nenáročných her tak lze ušetřit i více než 100 W energie, což je samozřejmě opět případ výkonných karet jako Fury X. Potěšeni by měli být také majitelé více karet zapojených v CrossFire, jimž ovladače Crimson slibují plynulejší hraní.

Čili nový Radeon Software není pouze o novém uživatelském prostředí a představuje také nové funkce a vyšší výkon. To si ale musí vyzkoušet každý sám.

Zdroj: AMD
reklama