reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rambus obviňuje NVIDII z porušování patentů

14.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Rambus obviňuje NVIDII z porušování patentů
Společnost Rambus, kterou známe jako předního vývojáře na poli paměťových technologií, v pátek oznámila, že u kalifornského soudu podala podnět k zahájení procesu proti společnosti NVIDIA, která měla porušovat patenty Rambusu. Zajímavé však...
Společnost Rambus, kterou známe jako předního vývojáře na poli paměťových technologií, v pátek oznámila, že u kalifornského soudu podala podnět k zahájení procesu proti společnosti NVIDIA, která měla porušovat patenty Rambusu. Zajímavé však je, že podobný proces by prý mohl být zahájen s jakoukoliv firmou, která vyrábí a prodává produkty s moderními paměťovými řadiči a nemá s Rambusem uzavřenou dohodu a zajímavé také je, že taková akce přichází právě nyní, kdy se NVIDII až tak nedaří.



NVIDIA prý u svých paměťových řadičů pro paměti SDR, DDR, DDR2, DDR3, GDDR a GDDR3 SDRAM měla porušit celkem 17 patentů, což se týká čipových sad, GPU, mediálních procesorů a dalších produktů z celkem šesti produktových řad. Rambus hodlá od výrobců pamětí a paměťových řadičů vymáhat licenční poplatky, ale ostatní firmy se brání, že Rambus získal své patenty nelegální cestou.

Tom Lavele, senior viceprezident Rambusu, se však vyjádřil, že jeho firma se již šest let snaží se společností NVIDIA dohodnout, ale marně. Pak dodal, že pokrok na poli GPU způsobuje, že NVIDIA porušuje stále více a více patentů, ale přesto se bude snažit pokračovat v diskuzích a dosáhnout dohody. Nyní ale tyto diskuze asi naberou větší obrátky, než v předchozích letech.

Zdroj: X-bit labs
reklama