reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Raspberry Pi dostaly oficiální skříňku

18.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Raspberry Pi dostaly oficiální skříňku
První mikropočítač Raspberry Pi byl představen již před třemi lety a nedlouho poté se pro něj objevila řada malých skříněk od různých výrobců. Teprve nyní ale přichází skříně přímo od nadace Raspberry Pi.
Tyto skříňky tak mohou nést logo Raspberry Pi a na trhu byly očekávány již před řadou měsíců. Nadace si uvědomovala, že musí jít o produkty, které budou cenově dostupné, ale zároveň nabídnou dobrou kvalitu a design. Trvalo to tedy, ale nakonec jsou oficiální skříňky tady, a to v jedné finální verzi. Tu můžete na následujícím obrázku vidět vedle dvou dalších modelů, o nichž se také uvažovalo.





Návrh všech tří má na svědomí Kinneir Dufort, který dostal od nadace Raspberry Pi příslušnou podporu. Jeho cílem prý bylo to, aby se skříňka stala přidanou hodnotou, která celý produkt vylepší a také aby v žádném případě nepřekážela při zapojování všemožných konektorů.





Znamená to, že vrchní kryt i boky (zkrátka bílé části) jsou odnímatelné a pak je tu i prostor k dalším úpravám. Některé části jsou tak zeslabeny, abychom je mohli snadněji odlomit či provrtat, a přizpůsobit si tak obal počítače svým potřebám.





Po sejmutí vrchního panelu se také najde místo pro modul Unicorn HAT s polem světelných diod, jak ukazuje fotografie dole.





Skříňky budou vyráběny, jak jinak, ve Velké Británii, a to v Dudley firmou T-Zero pomocí injekčního vstřikování do forem. Raspberry Pi slibuje vysokou kvalitu a prodávat je bude sama nadace za 6 liber.

Zdroj: Hexus.net
reklama