reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer BlackWidow Chroma: pestrobarevná mechanická klávesnice

17.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Razer BlackWidow Chroma: pestrobarevná mechanická klávesnice
Známý výrobce herních počítačových periferií, společnost Razer, si připravil novou mechanickou klávesnici BlackWidow Tournament Edition Chroma. Ta je vybavena barevným podsvícením, které nabídne plnou RGB paletu barev.
Klávesnice s barevným LED podsvícením jednotlivých kláves se tak na trhu utěšeně množí a Razer BlackWidow Chroma se tedy stává jednou z nich. Je to plně mechanická klávesnice využívající firemní tlačítka, jež jsou obdobou Cherry MX a slibují životnost 60 milionů stisků a na výběr je mezi verzí s 50gramovým odporem a hmatovou odezvou a pak tu jsou jednodušší bez odezvy a s odporem 45 gramů při stisku.





Dále tu máme software Razer Synapse, který poslouží k nastavení klávesnice, i když na nevypadá, že by vedle podsvícení nabídla nějaké speciální funkce. Jde o zástupce klávesnic bez numerické části, který není ani vybaven žádnými speciálními klávesami. Veškeré speciální funkce jsou tak na klávesách F a jde o ovládání zvuku, multimédií a podsvícení.

Nicméně Razer Synapse umožní programovat funkce i běžných kláves, takže nepotřebuje k tomu žádné speciální přídavné. Vedle tohoto modelu ale existuje také Razer BlackWidow Chroma v lépe vybavené verzi, která již má numerický blok a k tomu navíc u levého okraje sloupec pěti programovatelných kláves. Navíc má ve výbavě i průchozí USB konektor a dva audio konektory pro sluchátka a mikrofon. Ta se u nás již prodává za cca 4300 Kč, takže nejde o nic levného. Zaplatíme si především za mechanická tlačítka a podsvícení.
 
Více se o těchto modelech dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).
 
Zdroj: TZ Razer


reklama