reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Firefly: podložka pod myš s barevným podsvícením

22.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Razer Firefly: podložka pod myš s barevným podsvícením
Razer si připravil originální podložku pod myš, která má různovarevné LED podsvícení. Výrobce mluví o funkci Lighting FX, která umožní zvolit si libovolné barvy a také světelné efekty, jimiž můžeme svou podložku oživit.
Razer Firefly tedy disponuje funkcí Lighting FX, přičemž dle výrobce tvoří novou kategorii zařízení Chroma. Jde prostě o systém barevných LED, které jsou posázeny na okraji podložky a my je můžeme ovládat pomocí příslušného softwaru. LED jsou tedy umístěny na levém, pravém a spodním okraji podložky a nahoře máme řídicí elektroniku a kabel. Otázka je, zda se o ono vyvýšené místo nebude zadrhávat kabel od myši.





Podložka se tedy řadí do stejné rodiny jako myši Razer DeathAdder Chroma a Razer Naga Epic Chroma, klávesnice Razer BlackWidow Chroma nebo headset Razer Kraken 7.1 Chroma. Všechny tyto periferie nabízí RGB LED s možností nastavení libovolného odstínu pomocí softwaru Razer Synapse.





Vedle toho Razer nabízí také příslušné Chroma SDK, které mohou využít herní vývojáři k tomu, aby integrovali podsvícení do svých her, které tak mohou změnou barvy něco signalizovat nebo jen dotvářet atmosféru. Vrchní část podložky má mikrotexturu a spodní je zase pogumovaná, aby neklouzala po stole. Rozměry podložky jsou 355 x 255 x 4 mm a hmotnost 380 gramů. Vyžadován je pouze volný USB port a systém Windows 8 / Windows 7 / Windows Vista / Windows XP (32-bit) / Mac OS X (v10.8-10.10).

Razer ji vyšle na trh v červnu a nepůjde o nic levného. V Americe si ji zákazníci budou moci pořídit za 60 dolarů, ovšem v Evropě bude k dostání dokonce za 75 euro.

Zdroj: TZ Razer
reklama