reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer má novou herní myš DeathAdder Elite, podložku Gigantus i sluchátka Kraken v2

4.10.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Razer má novou herní myš DeathAdder Elite, podložku Gigantus i sluchátka Kraken v2
Období předvánočních nákupů se blíží, Razer proto aktualizuje svou nabídku herních periferií. V nedávné době byl představen nový model myši z řady DeathAdder, zatím největší podložka pod myš Gigantus a dvojice hliníkových sluchátek Kraken v2.

Razer DeathAdder Elite


Řada herních myší Razer DeathAdder byla poprvé představena před deseti lety a od té doby se stala jednou z nejprodávanějších. Poslední model, který nese název DeathAdder Elite, se chlubí optickým senzorem Razer 5G s nastavitelnou jemností až 16 000 DPI, rychlostí snímání 450 IPS a akcelerací 50 G, což jsou ty nejlepší hodnoty ve světě herních myší. Mnohem důležitější než rekordní čísla ovšem může být použití nových mechanických spínačů, které vznikly spoluprací společností Razer a Omron. Slibována je optimalizace pro co možná nejrychlejší odezvu a dlouhá životnost 50 milionů kliknutí.





Dále bylo použito vylepšené pogumované kolečko pro skrolování, sedm na sobě nezávislých programovatelných tlačítek, podsvětlení Razer Chroma s výběrem 16,8 miliony barev a 2,1 metrů dlouhý kabel zakončený pozlaceným USB konektorem. Rozměry myši se vyšplhaly na 127 x 70 x 44 mm a hmotnost se zastavila na 105 g. Razer DeathAdder Elite se na evropských trzích objeví ve druhé polovině října s cenovkou 80 eur, v přepočtu bezmála 2 200 Kč.


Razer Gigantus





Razer Gigantus je dosud největší podložkou pod myš tohoto výrobce, svými rozměry 455 x 455 mm překonává dokonce i podložku Razer Goliathus. Cílí především na hráče eSports a další herní nadšence, kteří používají myš s vysokým nastavením citlivosti. Podložka je samozřejmě z materiálu, po kterém myš dobře klouže, zatímco opačná strana je z neklouzavé gumy dobře držící na stole. Uprostřed se potom nachází hustá pěna o tloušťce 5 mm, která zvyšuje komfort při používání. Razer Gigantus bude v obchodech k dostání tento měsíc s cenovkou 30 eur, tedy více než 800 Kč.


Razer Kraken Pro V2 a Kraken 7.1 V2


Vylepšením prošla také herní sluchátka z řady Kraken, která dostala nové 50mm měniče zajišťující znatelně lepší zvuk než 40mm měniče v předchozí generaci. Došlo rovněž k designovým změnám, díky upravenému rozložení hmotnosti a ne tak silnému tlaku na uši by měla být pohodlná i při delším hraní. Místo plastové konstrukce jsou sluchátka vyrobena z hliníku, který podle výrobce prošel náročnými testy a měl by vydržet i hrubší zacházení. Kruhové náušníky sluchátek jsou nyní větší a navíc vyměnitelné, volitelně lze navíc dokoupit i náušníky oválného tvaru, které mohou být řadě uživatelů příjemnější.





Oba modely sluchátek jsou vybaveny integrovaným vyklápěcím mikrofonem, ale jen verze Kraken 7.1 V2 se může pochlubit aktivním potlačením šumu. Funkce je ovšem dostupná pouze na počítačích s Windows a navíc vyžaduje nainstalovaný software Razer Synapse. Kraken 7.1 V2 také jako jediný podporuje virtuální prostorový zvuk 7.1, takže nabídne kvalitní audio zážitek nejen při hraní, ale také poslechu hudby či sledování filmů.

Razer Kraken Pro V2 s analogovým 3,5mm audio jackem se začnou prodávat v říjnu s cenovkou 90 eur, v přepočtu asi 2 400 Kč. Ve stejný měsíc odstartuje také prodej digitálních sluchátek Razer Kraken 7.1 V2 s USB konektorem, jejichž doporučená prodejní cena byla stanovena na 110 eur, skoro 3 000 Kč.

Zdroj: Notebookcheck.com (1, 2)
reklama