reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer má vlastní mechanická tlačítka pro klávesnice

10.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Razer má vlastní mechanická tlačítka pro klávesnice
Když se podíváme na dnešní nabídku mechanických klávesnic od známých výrobců periferií pro PC, jsou vidět v podstatě jen samé modely s tlačítky Cherry MX. Razer si však připravil vlastní Mechanical Switch.
Není vůbec divu, že nová tlačítka Razer Mechanical Switch jsou určena pro herní modely klávesnic a firma se chlubí tím, že jde o tlačítka vyvinutá a vyrobená právě pro hráče, což Cherry MX nejsou. Otázkou je, zda to vůbec bude bude mít nějaký reálný dopad.





- klikněte pro zvětšení -


Když se podíváme na průřez tlačítky Razer Green Switch a Razer Orange Switch, ty vypadají velmi podobně. Rozdíl je v tom, že Green bude mít svůj zelený sloupek rozdělen na dvě části podobně jako Cherry MX Blue. Má tak poskytnout dobrou hmatovou odezvu, zatímco oranžové tlačítko má být zase tiché.




Cherry MX Blue a Brown


Otázkou je, jak má firma Cherry MX vyřešeno patentování, protože mechanismy od Razeru jsou velmi podobné těm v tlačítcích Cherry MX Blue a Brown. Ve skutečnosti to vypadá, že se změnily jen proporce. Ale to ponechme na samotných společnostech.


A čím se tedy Razer chlubí? Uvádí jednak delší životnost svých tlačítek, tedy větší počet stisků a pak už hraje jen na to, že jeho Green a Orange reagují rychleji, respektive nevyžadují tak hluboký stisk jako "standardní mechanická tlačítka", přičemž je celkem jasné, s čím Razer srovnává. Pak se ještě odvolává na přední profesionální hráče, kteří jeho klávesnice již testovali, a také velmi kvalitní výrobní proces, na nějž dohlížejí jeho experti. My to ale můžeme shrnout prostě tak, že Razer má vlastní obdobu tlačítek Cherry MX.






Ty se v prvé řadě uplatní v klávesnici Razer BlackWidow Ultimate, která byla poprvé představena již v roce 2010 a nyní přichází v nové verzi s tlačítky Razer. Firma také uvádí, že je připravena je distribuovat také ostatním výrobcům klávesnic, ovšem ještě dříve je najdeme v modelech Razer BlackWidow Ultimate Stealth, BlackWidow Stealth a BlackWidow Tournament Stealth Edition.

Zdroj: TZ Razer
reklama