reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Ornata: první klávesnice s mechanicko-membránovými tlačítky

6.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Razer Ornata: první klávesnice s mechanicko-membránovými tlačítky
Společnost Razer si pro nás přichystala herní klávesnici Ornata, která se chlubí technologií Razer Mecha-Membrane. Má tak kombinovat výhody mechanických a membránových tlačítek a nás zajímá, co se pod tím skrývá.
Klávesnice Razer Ornata Chroma s tlačítky Razer Mecha-Membrane má kombinovat klasickou membránu s mechanickými prvky. Dle zobrazeného průřezu klávesou je to vcelku jasné. Máme tu zobrazenou vypoulenou membránovou část, jejímž zborcením sepne obvod a klávesnice zaznamená stisk. Seshora na ni tlačí plastová konstrukce, a tak jediný prvek, který takové provedení dělí od běžných hybridních membránových klávesnic, je kovový plíšek tvořící další odpor při stisku a zajišťující hmatovou odezvu. Ta by měla být podobná tomu, co nabídnou takové Cherry MX Blue a podobné klávesnice. Je to vidět z tvaru onoho plíšku, který bude ohýbat výčnělek v plastové konstrukci tlačítka. Po překonání ohybu by klávesa měla sama zajet dolů až nadoraz-





Z pouhého náčrtku lze těžko posoudit, jak se taková tlačítka budou chovat. Razer k tomu sděluje, že dle jeho léta trvajících průzkumů si uživatelé vybírají membránové klávesnice kvůli komfortu, zatímco mechanické zase kvůli rychlé reakci a výrazné hmatové odezvě. Rozhodla se tak spojit dohromady "to nejlepší z obou technologií".





Klávesnice Razer Ornata Chroma má přitom klávesy se středním profilem, čili ani nízkoprofilové známé z notebooků a ani vysoké jako u klasických desktopových klávesnic. Podsvícení zajistí známá technologie Razer Chroma nabízející nastavení libovolné barvy a synchronizaci podsvícení mezi více periferiemi Razer. K dispozici jsou také profily určené jednotlivým herním titulům, jako jsou Overwatch, Call of Duty: Black Ops III, Blade and Soul a další. Vedle toho bude později k dispozici i klávesnice Razer Ornata s jednobarevným (zeleným) podsvícením. Ta přijde na 90 eur, zatímco Ornata Chroma na 110 eur. Očekávat je můžeme nejdříve v říjnu.





Vedle oho se můžeme krátce podívat i na nový notebook Razer Blade, který je i přes své malé rozměry vybaveným 6GB verzí grafické karty Nvidia GeForce GTX 1060. Samotný notebook nabídne procesor Intel Core i7-6700HQ, a dohromady tak jde o slušně výkonný systém vhodný pro hraní her, i když s jeho 14" displejem nebudeme moc spokojeni a v takovém případě se bude hodit ještě velký monitor. Poslední informace říká, že tento počítač vydrží na baterii až 9 hodin. Razer už také ohlásil cenu od 1800 USD a nástup od října. Více se o tomto notebooku dozvíte v tiskové zprávě (viz zdroj)

Zdroj: Razer
reklama