reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC i2369Vm: novinka s IPS

16.5.2013, Pavel Kovač, recenze
AOC i2369Vm: novinka s IPS
V poslední době jsme v redakci měli dražší monitory. Nyní se však podíváme na druhou stranu spektra. Dobrým zástupcem je právě AOC i2369Vm, který díky IPS panelu a dobré ceně může být vhodný do většiny kanceláří či domácností.

AOC i2369Vm: celkové hodnocení


A jaký tedy je monitor jakožto celek? Na jednu stranu tu máme velmi dobrý panel co dokáže vyloudit i bez kalibrace opravdu pěkné barvy, a na straně druhé tu je trošku horší ergonomie a konstrukce. Nevím, zda se firmě AOC vyplatí tah na "bezrámečkovou" vlnu a jestli se raději neměla držet zlaté střední cesty. Pokud se však oprostíme od ergonomie a podíváme se pouze na monitor jako takový, tak se jedná o slušný nadprůměr. Jediné, co tento nadprůměr kazí, je podsvícení. Ovšem podsvícení je u levných panelů stejný problém jako pampelišky na českém trávníku. Zkrátka někde jich je méně, někde více, ale ať děláte co děláte, vždy vám nějaká vykvete.

Monitor hodně potěšil v možnosti regulace Overdrive, a tím změny odezvy, a současně s velmi rychlým=krátkým inputlagem. Díky tomu se monitor hodí i na hraní her. Pokrytí sRGB barevného prostoru to jen podtrhuje. Bohužel červená barva není až tak věrná a pro fotografy a grafiky doporučuji zavést profil a začít řešit správu barev.


 - základní pohled


V celkovém součtu se však jedná o slušný monitor. Jeho doporučená koncová cena 4 000,- s DPH je opravdu nízká. Za tu cenu dostanete přesně to, co očekáváte a navíc jste odměněni nízkým inputlagem a dobrými barvami. Tak proč váhat? Hodně uživatelů nejspíš odradí ona ne zrovna podařená konstrukce.


 - celkové hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Hraní her
2) Domácí a kancelářské použití

I když to zní divně, tak na monitoru se hry hrají opravdu dobře. Navíc díky možnosti regulace Overdrive si jej přizpůsobí opravdu každý. Samozřejmě díky IPS technologii se monitor hodí i na běžné domácí a kancelářské použití. Současně díky dobrému barevnému podání se může hodit i na grafickou práci, ale u ní pozor na podsvícení a ostatní neduhy monitoru plynoucí z jeho ceny.


Plusy



+ Dobré barvy i bez kalibrace
+ Slušná odezva a nízký inputlag
+ Možnost regulace Overdrive

Minusy



- Podsvícení
- Odezva v tmavších tónech
- Ergonomie a konstrukce
- Červená je lehce přepálená

Cena v době testování neznámá.



Za zapůjčení monitoru AOC i2369Vm děkujeme AOC.


Jak hodnotíte monitor AOC i2369Vm?
V anketě šlo hlasovat od 16.5.2013 do 15.5.2014. Počet hlasujících: 8
Výborný13 %
Průměrný88 %
Špatný0 %
reklama