reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Transformer Pad TF300T: stvořený pro práci?

27.8.2012, Jakub Doležal, recenze
Asus Transformer Pad TF300T: stvořený pro práci?
Koncept moderního tabletu se pro práci příliš nehodí, a proto se dnes podíváme na Asus Transformer, který kromě vysokého výkonu nabízí také připojitelnou klávesnici. Dokáže však nahradit notebook?
Asus s konceptem Transformer celkem příjemně oživil nabídku tabletů s Androidem a na rozdíl od některých výrobců zde vidím mnoho hodin práce, dobře odvedené práce. Rozhodně už také neplatí rčení, že tablet je jen na konzumaci obsahu.



Ocenění TREFA získává Asus Transformer Pad TF300T za vysoký výkon, zpracování, IPS panel, odladěný systém a dlouhou výdrž. Logo ocenění je ke stažení zde.


Model TF300T prakticky v každé oblasti nabízí něco extra a začít můžeme například u výkonu. Tegra 3 rozhodně odvádí svůj díl práce a díky ní je celé prostředí až bleskově rychlé. Nicméně myslelo se i na úsporný chod a v kombinaci s oběma bateriemi si můžete dopřát neskutečně dlouhou výdrž. Dotykový displej reaguje na povely přesně a díky IPS panelu je radost na něm sledovat prakticky cokoliv.

Klávesnice je taktéž velkým přínosem a s její pomocí můžete konečně tablet využívat pro práci. Asus by však měl dle mého názoru více zapracovat na ergonomii a stisku kláves. Stejně tak musí Google a ostatní zapracovat na kancelářské sadě, neboť v současné době mají tyto aplikace k 100% pracovnímu nasazení ještě daleko.

Najít na modelu TF300T nějakou extrémní chybu je celkem složité a zdá se, že Asus dokázal vytvořit velmi povedené zařízení za rozumnou cenu. Co bych však nakonec přeci jen vytkl je rozložení klávesnice a poněkud složitější přehrávání videí. Asus však ihned kontruje dalším bonusem, neboť jako jeden z prvních nabídl aktualizaci na nejnovější verzi Androidu Jelly Bean. Asus Transformer TF300T si tedy zcela zaslouženě po dnešním testu odnáší ocenění TREFA.

Windows 8 RT jsou za rohem a vyvstává otázka, zdali těch pár týdnů nepočkat. Osobně jsem „bohužel“ odkojen na produktech Microsoftu a například absence sady Office mi v přechodu na Android brání. Pokud jste na tom podobně, rozhodně doporučuji počkat. Avšak v případě, že si vystačíte s internetovým prohlížečem a odlehčenější verzí kancelářské sady, je moderní Android více než dobrou alternativou k Windows či iOS.


Tablet je vhodný pro:


1) Uživatele pracující často mimo kancelář
2) Sledování filmů, seriálů, surfování internetem
3) Dlouhé cesty, výdrž je bezkonkurenční


Plusy


+ Bleskově rychlé reakce
+ Multimediální výkon (při funkční akceleraci)
+ IPS displej
+ Cena oproti konkurenci
+ Jelly Bean (srpen 2012)
+ Micro HDMI, 2x čtečka karet, USB
+ Dok s klávesnicí a další baterií
+ Celková výdrž tabletu (zatím nejvyšší)
 
 

Minusy


- Kancelářské aplikace potřebují doladit
- Horší rozložení klávesnice
- Poněkud složitější přehrávání filmů
- Vlastní nabíjecí konektor
 
 
Cena v době testování: cca 12.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení tabletu Transformer Pad TF300T děkujeme společnosti Asus


Jak hodnotíte tablet Asus Transformer Pad TF300T?
V anketě šlo hlasovat od 27.8.2012 do 30.8.2013. Počet hlasujících: 15
Výborný80 %
Průměrný20 %
Špatný0 %
reklama