reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Brando stylus pro Palm Tungsten T3 – pomůcka moderního písaře

8.3.2006, Pavel Bureš, recenze
Brando stylus pro Palm Tungsten T3 – pomůcka moderního písaře
Kapesní počítače se ovládají stylusem, to je jasná věc. Výrobci PDA však této velmi důležité součásti počítače občas nevěnují příliš pozornosti a některá zařízení nedostanete se stylusem, který byste chtěli. Dodávané tužky bývají úzké, krátké, lehce se lámou a trpí ještě dalšími neduhy. Společnost Palm si však u svého high-endového Tungstenu T3 dala záležet; toto PDA předčí leckteré nové počítače nejen funkcemi, ale i nadprůměrným stylusem v základní výbavě. Ten je však docela krátký a některým uživatelům nemusí sednout. Stylus společnosti Brando tímto neduhem netrpí, vyplatí se jeho koupě?
Brando stylus je dodáván v průhledné plastové folii bez příslušenství (pouze s krátkým manuálem). Balení naštěstí není zataveno, otevřete ho za několik vteřin. Pokud si Brando a původní stylus položíte v „zavřeném“ stavu vedle sebe, příliš rozdílů neobjevíte. Obě tužky jsou kovové, mají stejné designové provedení spodní části, jen vlastní plastová špička je u Brando stylusu menší. Záleží samozřejmě na použité fólii, mám průhlednou měkkého charakteru a na ní o trochu více klouže tužka přímo od Palmu.


Brando stylus se liší také způsoben vytahování ze šachty PDA. Dodávaná Palm tužka je vyskakovací, kdežto Brando stylus je třeba nehtem vytáhnout a roztáhnout do max. délky. Palm stylus měří 10,6 cm, kdežto model Branda je o 2,2 cm delší a při psaní je to znát. Šířka z důvodu omezených rozměrů šachty v PDA zůstala nezměněna, pokud se vám zdá stylus příliš úzký, poohlédněte se po víceúčelových propiskách (např. Martin Fields či Palm). Ty však musíte nosit např. v kapse a lze ho jednodušeji ztratit.


Pod plastovou krytkou na druhém konci je ukryta modrá propiska. Na psaní na papír se mi Brando stylus neosvědčil, oproti zadávání Graffiti znaků držím tužku jinak a tady začíná již vadit nedostatečná šířka stylusu. Ale jako nouzovému řešení nemám Brandu co vytknout, ani po několika měsících každodenního používání se krytka propisky neošoupala a stále pevně drží. Jediný rozdíl mezi cca 6 měsíců používaným a novým stylusem byl v tuhosti vytahovacího mechanismu, nová tužka při roztahování klade znatelný odpor, který za několik týdnů zmizí. Naštěstí nezmizí úplně, takže se stylus sám neroztáhne do provozní velikosti.


Podle dodávaného nákresu se část s plastovou špičkou dá oddělit a pod ní najdete resetovací trn. Nám se však toto nepovedlo, spodní část nešla ani vytáhnout, ani rozšroubovat. Náplň v propisce není vyměnitelná.

Za dvě stě korun pořídíte stylus, který můžete nosit všude s vaším PDA. Při psaní již máte pocit, že opravdu v ruce něco držíte. Doporučujeme.

Brando stylus nám zapůjčila společnost AH Mobile, děkujeme. Pořizovací cena – 201 Kč.

reklama