reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem

19.5.2017, Jan Vítek, recenze
Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem
Chieftec se ve velkém pustil do výroby herních skříní, což nám chce nyní dokázat modelem AL-01B-OP Falcon, který přichází s cenou pouze mírně nad 1000 Kč. Podívejme se tak na to, co nám Chieftec za takovou částku nabídne.
Kapitoly článku:
Chieftec AL-01B-OP Falcon je prezentována jako herní skříň pro DIY trh, ale především jde o levné řešení, které činí řadu kompromisů. Máme tu jen vylamovací záslepky portů, prachové filtry tu jsou, ale nejde s nimi dobře manipulovat, některé věžovité chladiče pro 120mm ventilátor už by se vůbec nemusely vejít a celkově tu není prostoru na rozdávání.


- klikněte pro zvětšení -

Za cenu mírně nad 1000 Kč s daní jde o celkem slušnou skříň pro běžné sestavy, na níž tak nepřekvapí pouze 0,6mm plech. Bočnice jsou díky výztuhám i tak tvarově stálé a potěšit nás může také přední panel pokrytý tenkým broušeným hliníkovým plechem, což nabízí spíše dražší skříně, zatímco levné mají plastovou imitaci.

Chieftec AL-01B-OP bych osobně mezi herní skříně neřadil, neboť nás nemá čím přesvědčit, že si to skutečně zaslouží. Půjde ale o vhodnou skříň pro běžné desktopové sestavy, jejíž majitel si dá pozor na výběr hardwaru, aby ten odpovídal jejím možnostem, nebude počítat s využitím all-in-one vodních chladičů a spokojí se s jednoduchým řešením.

English translation of the conclusion
Chieftec AL-01B-OP Falcon is presented as a gaming case for DIY market, but it is especially a cheap solution with more than a few compromises. There are expansion slot covers that we have to break open, bottom dust filters are not easy to manipulate with, some tower CPU coolers with 120mm fans won't be able to fit at all and generally speaking, the interior is not much roomy. 

Considering the cost at about 1000 CZK including tax, the Falcon is a quite good case which works well with its just 0.6 mm thick SECC steel. Even though it is quite thin, the side panels keep their shape thanks to multiple braces. Considering the price, the case surprised us with its brushed aluminium sheet covering the front panel. Such cheap cases usually use just plastic imitations of brushed aluminium. 

Personally, I wouldn't call the AL-01B-OP a gaming case, because it simply offers nothing of that sort. Still, it is good enough for simple computer builds, provided that the customer takes care about choosing appropriate components, thus forgetting about all-in-one water coolers or tall CPU air coolers.

 

Plusy


+ Levná skříň
+ Snadná instalace úložných zařízení
+ Přední panel pokrytý broušeným hliníkem


Minusy


- Pouze 0,6mm plech
- Velikostní omezení chladič procesoru
- Nehodí se pro vodní chladiče
- Vylamovací záslepky
- Slabší chlazení
 
 
Za zapůjčení skříně AL-01B-OP "Falcon" děkujeme Digitoru.


 
 
Cena v době testování: cca 1 050 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama