reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Ceres 300 a 500: stvořeny pro hráče

23.12.2013, Jan Vítek, recenze
CM Storm Ceres 300 a 500: stvořeny pro hráče
Herní headsety jsou typ hardwaru, který se v poslední době velmi rozšiřuje a na trh se dostávají desítky nových modelů. Mezi nimi jsou i nové CM Storm Ceres 300 a 500, z nichž druhý model bude vhodný jak pro PC, tak pro konzole.
Kapitoly článku:
Headsety CM Storm Ceres 300 a Ceres 500 představují řešení pro hráče počítačových her, kteří potřebují komunikovat přes mikrofon a v případě Ceres 500 také pro majitele konzolí včetně PlayStation 3 a Xbox 360. To je jeho největší výhoda.






CM Storm Ceres 300 - klikněte pro zvětšení -


Levnější z dvojice, Ceres 300 s cenou kolem 800 Kč, má jednodušší, ale lehké tělo, které mi velmi dobře sedlo a ani po delší době nebylo jeho nošení nepříjemné. Zvuk pak byl celkově daleko více vyvážený než u Ceres 500, čili osobně tento headset považuji za univerzála s rozumnou cenou, který se vedle hraní her a sledování filmů bude hodit i pro poslech hudby. Všesměrový mikrofon pracuje stejně dobře jako u Ceres 500.


Plusy


+ Vyvážený zvuk
+ Lehké tělo a pohodlí
+ Adekvátní cena
 
 

Minusy


- Zvuk mohl být detailnější a dynamičtější
 


V případě Ceres 500 je situace složitější. Pokud potřebujete koupit headset, jenž bude rovněž i pro poslech hudby, pak se raději podívejte po jiném. Jeho zvuk je totiž silně přebasovaný na úkor výšek a středů, což tolik nevadí u filmů a leckdo to přímo vyžaduje při hraní her. Tento headset je také těžší a má silnější přítlak, ovšem dá se snadno nastavit tak, aby seděl pohodlně. Odmění se pak velkými náušníky a klouby, díky nimž ho můžeme složit a sbalit na cesty.




- klikněte pro zvětšení -


K PC se připojuje pomocí rozhraní USB, které vyžaduje v každém případě pro své napájení, tedy i při zapojení ke konzolím, kde využijeme i jiné potřebné redukce. Nevýhodou tedy je, že jej nemůžeme připojit k jakémukoliv zdroji zvuku, kde nebude k dispozici rovněž napájení přes USB.


Plusy


+ Silné basy vhodné pro hraní her
+ Kompatibilní s PC, PS3 a Xbox 360
+ Skládací tělo
 
 

Minusy


- Nevyvážený zvuk orientovaný na silné basy
- Vyžaduje napájení přes USB
- Nevhodný pro poslech hudby
 


Headsety jsou vhodné pro:

  • hraní her (Ceres 500 i na PS3 a Xbox 360)
  • sledování akčních a podobných filmů


Cena v době testování: Ceres 300 - 800 Kč, Ceres 500 - 1600 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení headsetů CM Storm Ceres 300 a 500 děkujeme ABACUSu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

CM Storm Ceres 300 and Ceres 500 headsets are directly aimed at gamers who need to communicate over microphone and in case of Ceres 500 we also have means of plugging it into PlayStation 3 and Xbox 360 gaming consoles, which is its main advantage.

The cheaper one, Ceres 300 priced at 29 euro, has a simple, yet lightweight body that has a comfortable fit even for long sessions. Its sound was well ballanced, at least in comparison with Ceres 500, and personally I consider it as an universal headset for a reasonable price that can be used for gaming, watching movies and listening to music. Its omnidirectional microphone also works well, pretty much alike the other headset's mike does.

Assessing Ceres 500 cannot be so straightforward, but if you would like to buy a headset even for occasional music listening, then look elsewhere. It has strongly bass-oriented sound at the expense of trebles and middle tones, which is on the other side not a great deal when watching action movies or playing games and some users even require such sound especially for games. This model is also heavier and creates stronger pressure on head, but it can be easily adjusted to fit comfortably. The bonus is foldable body, which is good for travels.

To connect Ceres 500 ve can use just USB for PC or additional cables for consoles. The problem is that USB power is a pure necessity, otherwise the headset simply won't work, so one cannot simply use it with a MP3 player or so.
Jaký zvuk preferujete u headsetu pro hraní?
V anketě šlo hlasovat od 23.12.2013 do 2.11.2014. Počet hlasujících: 3
Hodně basů, ať to duní0 %
Trošku silnější basy neuškodí0 %
Spíše věrný a vyvážený zvuk100 %
Nezáleží mi na tom0 %
reklama